Programmabureau Advies Overheid.nl

Bestuursinformatiesysteem op www.schiedam.nl grondig vernieuwd

Het bestuursinformatiesysteem (BIS) op de website van de gemeente Schiedam is in de afgelopen maanden grondig vernieuwd. Dit online overzicht van bestuurlijke documenten speelt een belangrijke rol in de informatievoorziening aan de raad, maar ook andere internetbezoekers kunnen via het BIS op de hoogte blijven van het politieke besluitvormingsproces.

Om het bestaande BIS verder te verbeteren, is ten eerste de navigatie vernieuwd. Waar voorheen de bezoeker moest kiezen uit een groot aantal ingangen, ziet de openingspagina er nu aanzienlijk rustiger uit. Ook heeft het BIS een nieuwe vormgeving gekregen die nauwer aansluit op die van de gemeentelijke website. Essentiler nog dan de vernieuwing van het uiterlijk van het BIS, zijn de inhoudelijke verbeteringen. Aan de bestaande categorien zijn nieuwe onderdelen toegevoegd zoals raadsvragen, verordeningen en vergaderschemas. Ook is de beschikbare informatie geactualiseerd en is het archief in het BIS aanzienlijk uitgebreid.

Met een goed functionerend BIS kan het college voor een deel invulling geven aan de actieve informatieplicht. De vernieuwingen die de afgelopen tijd aan het BIS zijn doorgevoerd, vormen de aanzet voor de verdere optimalisering van deze online informatiebron. Het BIS is op www.schiedam.nl te vinden onder het thema Bestuur & Organisatie. (Bron: Persbericht gemeente Schiedam)

www.ictu.nl