Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

---

'Realtime' zoeken en boeken binnenlandse bestemming Last Minute vakanties op digitale krantenpagina

Iedereen kent ze wel; de mini-advertenties in de kranten met het last minute vakantie-aanbod in eigen land. Eibergenaar Ton Grooters heeft op internet een digitale variant gemaakt, inclusief de vertrouwde trefkopjes 'Drenthe', 'Waddeneilanden', 'Veluwe' , etcetera. De website is ondergebracht op www.vakantieboerderij.nl Het is een trefpunt van vraag en aanbod voor groepsaccommodaties, recreatiewoningen en (sta) caravans in eigen land. ,,En last minute is ook echt 'real time' actueel. Thuis achter de computer zoeken en direct boeken. Tijdwinst en geen teleurstellingen dat de accommodatie al bezet is, want de advertentie wordt automatisch geschrapt als de accommodatie is geboekt", zegt de initiatiefnemer.

Het idee voor de 'Last Minute Muisspeurders', zoals de digitale krantenpagina officieel heet, ontstond uit ergernis bij de verhuur van zijn eigen vakantieboerderij. ,, Ik kreeg deze zomer tientallen telefoontjes van mensen die met Kerst de vakantieboerderij wilden huren, terwijl die al lang was bezet. Niet alleen vervelend voor mijzelf om steeds 'nee' te moeten verkopen, maar ook niet leuk voor de mensen die nog iets voor deze periode zoeken en steeds te horen krijgen dat er geen plek meer is."

Met de nieuwe website behoort die ellende tot het verleden. Mensen die voor een bepaalde periode nog een verblijf zoeken kunnen in een paar muisklikken zien welke accommodaties nog vrij zijn. Is er een geschikt verblijf gevonden, dan neemt de huurder rechtstreeks contact op met de eigenaar."

Eenvoudig

Zowel de eigenaar als de huurder spinnen garen bij het 'real time' aanbod. ,,Het komt regelmatig voor dat er wegens een annulering op de valreep een accommodatie vrijkomt. Ook dan is de website een uitkomst. Binnen enkele minuten staat de accommodatie op de digitale krantenpagina", vertelt Grooters. De initiatiefnemer richt zich in eerste instantie op eigenaren van groepsaccommodaties, recreatiewoningen en campings. Het plaatsen van een advertentie is kinderspel. ,,Aan de hand van een sjabloon vult de eigenaar zijn gegevens in. Dat gebeurt stap-voor-stap. Het is bovendien mogelijk om door te verwijzen naar een eigen website of mailadres. Voor het plaatsen van een advertentie is geen enkele computerkennis nodig." De advertentie kan betaald worden via een rekening, maar ook direct via internet. ,,We maken gebruik van de internetkassa van de Rabobank. Dat betekent zonder risico veilig internetbankieren. "Als de accommodatie wordt verhuurd kan de eigenaar via een code de advertentie ook weer zelf van de digitale krantenpagina verwijderen.

Ook hotels kunnen hun last minutes of speciale arrangementen via de digitale krantenpagina onder de aandacht brengen. Zij kunnen daarbij gebruik maken van speciale advertentiebanners.


---

Voet