Gemeente Almere

Ghanese delegatie uit Kumasi te gast

Van maandag 24 november tot en met zaterdag 29 november is een delegatie uit Kumasi op bezoek in Almere. De delegatie bestaat enerzijds uit burgemeester Maxwell Jumah en twee raadsleden en anderzijds uit ambtenaren die zich bezighouden met afvalmanagement. Zij volgen een programma in het kader van een training van VNG International.

In april van dit jaar was een Almeerse delegatie onder leiding van wethouder Wim Faber op bezoek in zusterstad Kumasi.

Het bezoek is bedoeld om de stedenband tussen Almere en Kumasi verder invulling te geven. Op het programma staan diverse ontmoetingen en diners met vertegenwoordigers van gemeente en Almeerse organisaties, waaronder met deskundigen van de stadsreiniging. Een greep uit het programma:

* Op maandagavond spreekt burgemeester Maxwell Jumah tot de leden van de commissie ATZ, van 19.30 tot 20.30 uur in de raadszaal.
* Op dinsdagmiddag vinden opnemen plaats voor het VARA kinderprogramma ZipZoo, met de burgemeester van Kumasi en kinderen van Almeerse scholen.

* Woensdagavond is er een diner met de Almeerse delegatie van april jongstleden.

* Donderdag woont dhr. Jumah de uitreiking bij van de Architectuurprijs (14.30 uur in Corrosia, Almere Haven)
* Vlak voor het vertrek is op zaterdagmorgen een bezoek gepland aan de markt in Almere Stad.

In oktober 2001 werd tijdens het bezoek van burgemeester Jumah aan Almere het "Almere-Kumasi Sister cities Agreement 2001-2006" gesloten, waarmee een officiële stedenband tot stand kwam. De stichting SamenWerk is verantwoordelijk voor de uitvoering van kleinschalige uitvoeringsprojecten in Kumasi.