Socialistische Partij

Kant steunt acties fysiotherapeuten

25-11-2003 * Agnes Kant heeft namens de SP vanmorgen de duizenden fysiotherapeuten een hart onder de riem gestoken tijdens hun demonstratie tegen aangekondigde bezuinigingen. Volgens het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wil minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid 'stilletjes' 136 miljoen euro bezuinigen bovenop de aangekondigde 425 miljoen euro. "Typisch een voorbeeld van een domme bezuiniging, die ons uiteindelijk meer geld gaat kosten dan opleveren."

Op het Plein in Den Haag boden KNGF-leden de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid een petitie aan. Volgens de KNGF moeten de tarieven van fysiotherapeuten omhoog. De tarieven zijn nu zo laag dat fysiotherapeuten moeite zouden hebben om 'het hoofd boven water te houden'.

Verder wordt de subsidie aan de KNGF volledig geschrapt en worden de eerste negen behandelingen voor chronisch zieken niet langer vergoed. Agnes Kant sprak de demonstranten toe: "Zet deze acties voort, want de politiek moet echt bij zijn zinnen komen. Deze bezuiniging is onverantwoord en kost de samenleving straks meer geld, dan het oplevert. Want patienten die niet voldoende behandeld worden, blijven langer last houden. Dat is niet alleen ellendig voor hen, maar het kost de samenleving uiteindelijk meer omdat er langer ziektegelden en WAO-gelden moeten worden uitgekeerd."