Gemeente Almere

Uitvoering kwaliteitsimpuls bossen en parken

De werkzaamheden in het kader van de kwaliteitsimpuls bossen en parken hebben zich verplaatst van het Spanningsveld in Stad naar het Fanny Blankers Koenpark, eveneens in Stad.

De werkzaamheden spelen zich hier voornamelijk af langs het Vrijheidspad. Evenals op het Spanningsveld wordt het oprukkende groen vlak langs het fietspad verwijderd zodat er een brede strook gras ontstaat. Ook hier is het de bedoeling om een lage, ruige strook te creëren waarin middelhoge struiken en wilde planten (een kruidenmengsel) te vinden zijn. Daarop sluiten dan weer de bosvakken met hun hogere begroeiing aan.

De zaagwerkzaamheden in dit park nemen een paar weken in beslag. Daarna, medio januari volgend jaar, is het aangrenzende Hannie Schaftpark aan de beurt. Daar herhalen dezelfde werkzaamheden zich langs het Humberpad. Na deze twee groenlocaties in Stad verhuizen de werkzaam-heden naar het Vliegerpark in Haven. Doel van de kwaliteitsimpuls bossen en parken is het doorbreken van het vaak noodgedwongen eentonig opgebouwde groen.

Populieren verwijderd in Almere Buiten
Maandag 1 december wordt in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten gestart met het verwijderen van 37 populieren. Dit is nodig omdat de populieren bijna dertig jaar oud zijn en door die voor deze boomsoort hoge leeftijd het risico lopen op tak- en stambreuk. Dat kan een onveilige situatie opleveren voor de omringende woningen en school.

Voor de te verwijderen populieren, die in de groenstroken tussen de E.F. v.d. Banweg, de M. Ruyshof, de P. Verhagenstraat en de G.A. Overdijkstraat staan, worden geen andere bomen teruggeplaatst omdat de onderbeplanting uitstekend in staat is om de open gevallen gaten op te vullen. Dat proces zal ongeveer één à twee jaar duren. Het verwijderen van de populieren, dat circa een week duurt en in opdracht van de gemeente Almere gebeurt, brengt enige hinder met zich mee in de vorm van geluidsoverlast en kortdurende blokkades van stoepen en straten. De betrokken bewoners zijn over de werkzaamheden geïnformeerd.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Almere Buiten, Straat van Florida 10, tel. (036) 545 81 00.