Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 25 november 2003

3xM steunt christelijke satelliet-tv voor N-Afrika

AMERSFOORT - Stichting 3xM te Amersfoort schenkt vijftienduizend euro aan een televisieproject om heel Noord-Afrika met het Evangelie te bereiken via christelijke satellietuitzendingen in diverse talen, waaronder het Arabisch en Berbertalen. Het bedrag wordt onder meer gebruikt voor de productie van nieuwe programma's, zendtijd en nazorg.

"Noord-Afrika is overwegend islamitisch; tot op heden is het nog in geen enkel Noord-Afrikaans land mogelijk om christelijke televisieprogramma's in het land zelf uit te zenden. Daarom gebruikt onze partnerorganisatie (Channel North Africa, red.) satelliettelevisie om deze grote regio dagelijks te bereiken met de bijbelse boodschap", zegt 3xM-directeur Martien Timmer. "En niet alleen deze regio trouwens. Er zijn ook programma's in het Frans; die zijn ook gericht op de miljoenen Afrikanen die in Europa leven."

De kleine christelijke gemeenschap in Noord-Afrika is heel blij met de dagelijkse satellietuitzendingen, stelt Timmer. "Christenen worden opgebouwd in hun geloof en bemoedigd, terwijl veel moslims en animisten via deze uitzendingen op een cultureel gevoelige manier kennismaken met het christelijke geloof. Daarom willen we de voortgang van deze belangrijke tv-uitzendingen steunen met deze eenmalige gift."

3xM zet zich al ruim drieëntwintig jaar in voor de verkondiging van de christelijke boodschap via de media; de laatste jaren richt 3xM zich exclusief op televisie. De stichting ondersteunt op dit moment partnerorganisaties in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa.

Noot voor de redactie (