Provincie Noord-Holland

Provincie: 577.000 voor toeristische projecten in Noord-Holland

De provincie stelt 577.000 beschikbaar aan acht toeristische projecten in Noord-Holland. De projectaanvragen zijn ingediend in het kader van de tweede subsidieronde van de Deelverordening Bevordering Toerisme Noord-Holland. Deze subsidieregeling is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Noord-Holland.
lees verder printversie
Provincie: 577.000 voor toeristische projecten in Noord-Holland De provincie stelt 577.000 beschikbaar aan acht toeristische projecten in Noord-Holland. De projectaanvragen zijn ingediend in het kader van de tweede subsidieronde van de Deelverordening Bevordering Toerisme Noord-Holland. Deze subsidieregeling is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Noord-Holland.

De deelverordening toerisme kent jaarlijks twee subsidierondes. De gehonoreerde projecten in deze tweede ronde 2003 zijn:
* Een toeristische OV-routekaart van het ROA. Dit betreft een kaart met de OV-bereikbaarheid en toeristische informatie in de regio Amsterdam en omgeving (bijdrage: 17.490).

* Een webcam in Zandvoort die gekoppeld is aan verschillende internetsites van Stichting Zandvoort Promotie (bijdrage: 16.101).
* De herinrichting van de boulevard in Egmond, tweede fase, ingediend door de gemeente Bergen. Dit betreft het aanleggen van een wandelpromenade, het vervangen van straatmeubilair en het herinrichten van verkeersstromen (bijdrage: 273.645).
* Infozuilen Noord-Kennemerland en Westfriesland, ingediend door de VVV Noord-Holland Schiereiland Midden. Dit betreft 6 digitale informatiezuilen in Hoorn, Medemblik, Bergen, Egmond, Schoorl en Castricum (bijdrage: 30.500).

* Het opzetten van een landschapswinkel in combinatie met een VVV in Schoorl. Dit project is tevens ingediend door de VVV Noord-Holland Schiereiland Midden (bijdrage: 40.550).

* De herinrichting van 't Prooyen, ingediend door gemeente Waterland. Dit betreft de herinrichting van een watersportgebied in Monnickendam. Het gaat hierbij onder meer om looppaden, parkeerplaatsen, verlichting en beplanting. (bijdrage: 99.615).
* Het bevorderen van het toeristisch bezoek aan Monnickendam, tevens ingediend door gemeente Waterland. Dit betreft het aanleggen van voorzieningen ten behoeve van de chartervaart en het aanleggen van voorzieningen voor passantenhaven 't Prooyen. Hierbij gaat het om voorzieningen zoals water, elektra en veiligheid. (bijdrage: 44.058).

* Pleisterplaatsen langs de Zaan, ingediend door gemeente Zaanstad. Dit project betreft de aanleg van 4 pleisterplaatsen langs de Zaan, o.a. bij de Zaanweg in Wormerveer en bij de A8 in Koog aan de Zaan. (bijdrage: 55.239).

De deelverordening toerisme loopt af per 1 januari 2004, dit betekent dat dit de laatste subsidieronde was. Per 1 januari 2005 zal er een nieuwe deelverordening zijn waar zowel toerisme als openluchtrecreatie in voorkomen. Tot die tijd loopt de Deelverordening Openluchtrecreatie Noord-Holland nog wel door.
Ellen van der Klei 25 november 2003
Werkbezoek staatssecretaris Medy van der Laan
Staatssecretaris Medy van der Laan van Cultuur brengt in het kader van de kennismaking met de cultuursector op woensdag 26 november aanstaande een werkbezoek aan Noord- en Zuid-Holland. Zij zal Stedelijk museum de Lakenhal in Leiden, Fort Vijfhuizen in Vijfhuizen en de Toneelschuur in Haarlem aandoen.
lees verder printversie
Klas op wielen wint prijs voor integratie gehandicapten De commissaris van de Koningin, de heer H. Borghouts, heeft vandaag de provinciale prijs voor de integratie van gehandicapten De Gewoonste Zaak uitgereikt. De eerste prijs gaat naar Sportservice uit Haarlem met hun project Klas op Wielen. Odion uit Purmerend ontving de tweede prijs met het leerwerkproject rondom een historisch zeilend visserschip. De provincie Noord-Holland heeft deze prijs in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap 2003, eenmalig ingesteld om de integratie en participatie van mensen met een handicap in de provincie Noord-Holland te bevorderen.
lees verder printversie
Wandel mee met Hans Schipper in Castricum op 7 december 2003 Gedeputeerde Hans Schipper maakt op 7 december 2003 een wandeling in de omgeving van Castricum. Zijn doel is te praten met bestuurders en bewoners over de mogelijkheden om voor zowel recreant als dier betere verbindingen aan te leggen tussen duin en polder. lees verder printversie
Nieuwe burgemeester Oostzaan
De heer P.J. Möhlmann is benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Oostzaan.
lees verder printversie
9 Noord-Hollandse gemeenten en 2 Amsterdamse stadsdelen tekenen op 24 november klimaatovereenkomst
Op maandag 24 november 2003 tekent gedeputeerde Albert Moens van de provincie Noord-Holland een klimaatafspraak met de gemeenten Andijk, Haarlem, Hoorn, Medemblik, Noorder-Koggenland, Wervershoof, Wieringen, Zandvoort, Zijpe en de Amsterdamse stadsleden Amsterdam-Noord en Zeeburg. Deze gemeenten en stadsdelen dienen ook hun plan van aanpak Klimaatbeleid in bij het ministerie van VROM. Daarmee heeft vanaf 24 november de provincie met 25 gemeenten of stadsdelen een klimaatafspraak getekend. De provincie Noord-Holland is hiermee koploper in Nederland.
lees verder printversie
9 miljoen voor transferpunten in de Noordelijke Randstad Negen gemeenten in Noord-Holland en Flevoland krijgen ruim 9 miljoen voor de aanleg of verbetering van veertien transferpunten. Dit hebben de bestuurlijke partijen verenigd in BONRoute besloten. BONRoute (Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad) is een samenwerkingsverband van diverse overheden en bundelt projecten gericht op de verbetering van de bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad. De gelden zijn afkomstig uit het BONRoute-fonds. lees verder printversie
Uitreiking prijs voor integratie gehandicapten
Op maandag 24 november aanstaande om 15.00 uur reikt de commissaris van de Koningin, de heer H. Borghouts, de provinciale prijs voor de integratie van gehandicapten de Gewoonste Zaak uit. De provincie Noord-Holland heeft deze prijs in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap 2003, eenmalig ingesteld voor een bedrag van maximaal 25.000,- en een kunstwerk.
lees verder printversie
Granaten uit WOII worden geruimd
Op maandag 17 november wordt gestart met het ruimen van de ongeveer honderdzestig granaten die in de grond langs de Boulevard Barnaart (N200) zijn aangetroffen. In verband met werkzaamheden aan de Boulevard Barnaart had de provincie Noord-Holland een onderzoek ingesteld naar de mogelijke aanwezigheid van deze granaten. De explosieven liggen op een diepte van 2.50 tot 3 meter. lees verder printversie
Prehistorische kano in Uitgeest gevonden
Bij werkzaamheden van Prorail/NS is op ongeveer 5 meter diepte een 8 meter lange prehistorische kano gevonden. Het is de eerste prehistorische boot die ooit in de provincie Noord-Holland is gevonden. De vondst is gedaan in het Oer-IJ-gebied (grofweg gelegen tussen Haarlem, Amsterdam en Alkmaar) dat onder het provinciale programma Behoud en beheer archeologische vindplaatsen in het Oer-IJ valt. Woensdag 19 november aanstaande zal de kano geborgen worden lees verder printversie
Ambitieuze plannen openluchtrecreatie en toerisme
- Uitbreiding van 3000 ligplaatsen voor de recreatievaart - Een gemarkeerde wandelroute van Texel naar het Gooi - Wegwerken van achterstallig onderhoud in groengebieden - Meer doorgaande routes voor wandelen, fietsen, skeeleren - Actief buitenlandse toeristen trekken naar Noord-Holland Dit zijn slechts een paar actiepunten uit Agenda Recreatie en Toerisme 2004-2007. Gedeputeerde Staten hebben vandaag met de hoofdlijnen van die agenda ingestemd en het stuk vrijgegeven voor bespreking met externe partijen en de statencommissies Natuur, Landschap, Water en Milieu (NLWM) en Economie Landbouw en Europa (ELE).
lees verder printversie
Partijen in de Helpende Hand slaan de handen ineen. De Raden van Bestuur van Kardeel en Bureau Jeugdzorg hebben afgesproken dat de Helpende Hand, intensieve hulp voor gezinnen met problemen in het vervolg in één team plaatsvindt. Deze bundeling zal ervoor zorgen dat de verschillende hulpvormen naadloos passen op wat de gezinnen nodig hebben. Om de omvorming van twee naar één team te vergemakkelijken zal met provinciale subsidie tijdelijk een extern begeleider aangetrokken worden die de samenwerking in het nieuwe team vorm gaat geven. Daarnaast geeft de provincie vanaf 2002 een structurele subsidie van 90.000 voor de deelname van hulpverleners van Kardeel in het Alkmaarse experiment. De gemeente Alkmaar zet 100.000 in voor De Helpende Hand.
lees verder printversie
Nieuwe kredieten voor infrastructuur
Het college van Gedeputeerde Staten (GS) heeft kredieten toegekend aan een zevental infrastructuur-projecten. De projecten maken deel uit van het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI). GS hebben eveneens het PMI voor de periode 2004-2008 vastgesteld. lees verder printversie
Ruim 232.000,- voor mantelzorg
Gedeputeerde Staten hebben besloten om voor 5 Noord-Hollandse mantelzorgprojecten in totaal 232.982,- vrij te maken. In Nederland wordt 80% van de zorg verleend door mantelzorgers. Mantelzorgers zijn meestal de partners van diegene die structureel hulp nodig heeft, vaak ook de kinderen of andere verwanten. De provincie Noord-Holland ondersteunt deze vorm van zorg.
lees verder printversie
NH Weekbericht online
Na zeven jaar NH Weekbericht op papier is er nu ook een onlineversie. lees verder
Samenwerking ROA en provincie
Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland en het Dagelijks Bestuur van het ROA (Regionaal Orgaan Amsterdam), sluiten akkoord over bestuurlijke toekomst voor de stadsregio Amsterdam. lees verder printversie
De Groene Long wil opnieuw miljoenen investeren in Noord-Holland Midden
Voor de tweede keer dit jaar zullen diverse subsidies verleend worden aan 36 projecten gericht op behoud en versterking van het veenweidelandschap van Noord-Holland Midden. De programmacommissie De Groene Long heeft deze projecten goedgekeurd. Bij elkaar opgeteld gaat het om een investering van bijna vier miljoen euro. lees verder printversie
Eerste bespreking concept beleidsnota Evenwichtig omgaan met water oogst positieve kritieken
Op donderdag 23 oktober is in de commissie Natuur, Landschap, Water en Milieu (NLWM) de beleidsnota Evenwichtig omgaan met water besproken. Na een excursie door de omgeving van Heerhugowaard en een kort uitstapje naar het zweefvliegveld in de duinen bij Castricum werd de commissievergadering goed benut door insprekers, die speciaal voor de waternota naar Heerhugowaard waren gekomen.
lees verder printversie
Provincie: 577.000 voor toeristische projecten in Noord-Holland De provincie stelt 577.000 beschikbaar aan acht toeristische projecten in Noord-Holland. De projectaanvragen zijn ingediend in het kader van de tweede subsidieronde van de Deelverordening Bevordering Toerisme Noord-Holland. Deze subsidieregeling is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Noord-Holland.
lees verder printversie