Gemeente Roosendaal



---

Persbericht: Benoeming commandant brandweer

Commandant brandweer benoemd

25 november 2003

Het dagelijks bestuur van de brandweer Bergen op Zoom en Roosendaal heeft besloten om per 1 januari a.s. de heer G.J.P. Verhoeven (Gert-Jan) te benoemen tot commandant brandweer. De heer Verhoeven is thans ad interim hoofd bedrijfsvoering bij de brandweer Bergen op Zoom en Roosendaal. Deze functie bekleedt hij sinds 1 juli 2002.

Profiel

De heer Verhoeven is 44 jaar, gehuwd, heeft 2 kinderen en is woonachtig te Oosterhout. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de openbare orde en veiligheid, met name bij de politie. Vanaf 1983 was hij werkzaam in diverse functies. Zo was hij inspecteur van politie in Enschede, hoofdinspecteur en teamchef van politie Breda Centrum, hoofdinspecteur en teamchef van politie in Etten-Leur, senior beleidsmedewerker op het Nederlands Politie Instituut en projectleider en waarnemend hoofd Personeelszaken bij de regionale politie Midden- en West-Brabant.

De vacature van commandant is ontstaan door het vertrek van de heer A.C. de Vos per 1 februari 2003. De heer De Vos vervult momenteel werkzaamheden als projectcoördinator in het kader van de territoriale congruentie; de voorgenomen samenvoeging van drie regionale brandweren tot één Regionale Brandweer Midden- en West-Brabant. Vanaf februari is de functie van commandant waargenomen door de heer M.H.H. Hudepohl, commandant gemeentelijke en regionale brandweer Breda.

Per 1 januari 2004 zal de brandweer Bergen op Zoom en Roosendaal weer een eigen commandant en boegbeeld hebben in de persoon van de heer Verhoeven.