Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 25-11-2003 - 15.45 uur

Paard op hol
Den Helder, maandag 24 november 2003.
Op maandagmiddag omstreeks 15.55 uur reed een 17-jarig meisje uit Den Helder op een paard door de duinen in Den Helder. Bij de ingang naar de Donkere Duinen sloeg het paard echter op hol. Het meisje viel van het paard, raakte in haar val een boom en liep daarbij beenletsel op. Zij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Het paard rende verder in de richting Duinweg. Hier liep het tegen een personenauto aan. Het paard viel/sprong over de auto heen. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Zo brak het voorraam en schopte het paard een gat in het dak. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Na de botsing rende het paard weer verder en eindigde hij zijn vlucht in een weiland. Achteraf bleek het paard ook in dit weiland thuis te horen. Het paard was slechts licht gewond.

Alcoholcontrole
Den Helder, maandag 24 november 2003.
Op maandagavond omstreeks 22.40 uur werd op de Marsdiepstraat in Den Helder een 30-jarige man uit Hippolytushoef in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 655 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vuurwapen aangetroffen
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 20-jarige man uit Den Helder op de Spoorgracht in zijn woonplaats gecontroleerd. Op verdenking van het gebruik van alcohol werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Deze automobilist blies 590 ug/l. Dit is ongeveer drie maal het wettelijk toegestrane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal. Bij controle bleek hij bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook werd de auto van de man onderzocht. Hierin trof de politie een doorgeladen vuurwapen aan. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het wapen.

Aanrijding met letsel

- Schagen, dinsdag 25 november 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 01.00 uur reed een 44-jarige man uit Den Helder in een personenauto over de Westerweg te Schagen (komende vanuit de richting Dirkshorn). Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto naast de weg en botste daar tegen een betonblok. De auto sloeg over de kop en bleef op z'n dak liggen. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen. De man werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.
- Wieringerwerf, dinsdag 25 november 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 07.00 uur reed een 29-jarige man uit Kreileroord in een personenauto over de Zuiderdijkweg in Wieringerwerf. Toen hij een ander voertuig inhaalde zag hij vanuit tegengestelde richtring een bromfietser aan komen. Een frontale aanrijding bleek niet te voorkomen. De 34-jarige bestuurder en zijn 31-jarige passagiere (beiden afkomstig uit Medemblik) raakten hierbij gewond. De vrouw liep zelfs een verbrijzeld been op.
- Den Helder, dinsdag 25 november 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 10.05 uur raakte een 46-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Doggersvaart in Den Helder. De vrouw reed op de fiets over het naast de weg gelegen fietspad. Ter hoogte van de fietsbrug (bij natuurpark Mariendal) wilde de vrouw de rijbaan oversteken. Hierbij zag zij een personenauto over het hoofd die over de Doggersvaart aan kwam rijden. De 21-jarige en uit Oudesluis afkomstige bestuurster kon niet tijdig remmen. Het slachtoffer liep een beenfractuur op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Verkeerscontrole
Den Helder, dinsdag 25 november 2003.
Op dinsdagmorgen werd een controle gehouden op de Middenweg in Den Helder. Hierbij werden 31 bekeuringen uitgeschreven. Er werd hoofdzakelijk bekeurd wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.