Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 25-11-2003 - 15.45 uur

Geen drankrijders aangetroffen.
Heerhugowaard, zondag 23 november.
De politie heeft gisterenmiddag op de Middenweg een alcoholcontrole gehouden. Tussen 15.00 en 17.30 uur hebben 128 bestuurders de blaastest afgelegd. Geen van de bestuurders had teveel gedronken. Later op de avond werden op de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk nog eens 148 bestuurders aan de kant gezet om de blaastest af te leggen. Ook hier kon het bonnenboekje dicht blijven. Het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol is een misdrijf en kan een strafblad opleveren. Met 220 ug/l (0,5 promille) of meer rij je volgens de wet 'onder invloed'.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, maandag 24 november 2003.
Maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Oosttangent waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 6
Hoogst gemeten snelheid: 80 km/u

Twee gewonden bij aanrijding
Alkmaar, maandag 24 november 2003.
Maandagmiddag omstreeks 17.15 uur vond een aanrijding plaats op de Martin Luther Kingweg. De bestuurderster van een personenauto, 32-jarige vrouw uit Schagen reed over genoemde weg. Voor haar reed een personenauto die plotseling naar links uitweek. Zij had daardoor te laat in de gaten dat het verkeer voor haar remde. Hierdoor botste zij op haar voorganger die vervolgens op de auto daarvoor botste. De vrouw uit Schagen en de bestuurster van de auto die voor haar reed, een 24-jarige vrouw Alkmaar raakten hierbij gewond. Beiden werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De vrouw uit Schagen mocht na behandeling naar huis. De Alkmaarse werd opgenomen.

Verlichtingscontroles
Alkmaar/Zuid-Scharwoude, maandag 24 november 2003. Maandagavond tussen 18.00 en 21.00 uur werd een verlichtingcontrole gehouden op de Noorderkade in Alkmaar. De controle was vooral gericht op fietsers en bromfietsers. In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor het niet of onjuist voeren van verlichting. Dinsdagmorgen tussen 07.15 en 08.30 uur werd eenzelfde controle gehouden op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. Tijdens deze controle werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet of niet goed voeren van verlichting. Daarnaast werden negen bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

Diefstal auto.
Alkmaar, dinsdag 25 november 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd aangifte gedaan van diefstal van een personenauto. Maandagmiddag omstreeks 12.30 uur ontdekte de eigenaar van een grijze Mitsubishi, type MPV Spacewagon, dat zijn auto was verdwenen. Hij had het voertuig geparkeerd bij een garagebedrijf aan de Helderseweg in Alkmaar. De auto is voorzien van het kenteken 85-HJ-PG.