Gemeente Geldermalsen

Regionale Sportcongressen te Tiel en Doetinchem

21 september 2003 - Op 20 en 25 november a.s. organiseert de Gelderse Sport Federatie i.s.m. IOS (Interprovinciaal Organisatie Sport) en diverse sportbonden een tweetal sportcongressen voor bestuurders en vrijwilligers van verenigingen.

Sportverenigingen lopen veelal tegen dezelfde onderwerpen aan bijvoorbeeld op het gebied van vrijwilligers, wet- en regelgeving en het binnenhalen van sponsoren. Maatschappelijke ontwikkelingen gaan hard, de hoogste tijd voor sportverenigingen om daar nog meer op in te spelen. Door middel van deze regionale sportcongressen proberen we bestuurders en vrijwilligers actief te ondersteunen en te informeren over de diverse onderwerpen en mogelijkheden, aldus Carin Zwartjes van de Gelderse Sport Federatie. De Gelderse Sport Federatie biedt deskundige hulp op het gebied van sport en bewegen aan sportorganisaties, sportbonden, sportverenigingen, gemeenten, bedrijven en andere instellingen.

Tijdens de congressen kunt u, bestuurder of vrijwilliger van een sportvereniging, deelnemen aan een viertal workshops. Daarnaast zijn er zeven interactieve workshops en is er een sportinformatiemarkt waartussen u vrijblijvend kunt shoppen. Hoofdthemas zijn: arbeidsrecht in de sport, wet- en regelgeving, sponsoring en fondsenwerving, jeugd binnen de sportvereniging, accommodatie en exploitatie en vrijwilligerswerk. Op de informatiemarkt presenteren diverse organisaties hun producten en diensten. Ook kunt u terecht met uw vragen en informatie verzamelen over de voor u interessante onderwerpen. Tevens kunt u uitleg krijgen over
verenigingsondersteuning.

De sportcongressen zijn van 18.30 uur tot 22.00 uur en deelname is gratis.

Op donderdag 20 november vindt het congres plaats in het gemeentehuis van Tiel. Op dinsdag 25 november in party- en congrescentrum Hart van Doetinchem.

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier op
http://www.gelderland-sport.nl/ in te vullen en te mailen naar tessa.van.rijsinge@gelderland-sport.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Tessa van Rijsinge, Gelderse Sport Federatie, telefoonnummer: 026 - 354 03 60 /

06 - 107 899 27.