Symantec Enterprise Security Manager 6.0 controleert en evalueert beveiligingsbeleid

Symantec

Symantec ESM biedt voorgeconfigureerde beveiligingsrichtlijnen en toepassingsmodules

Leiden, 25 november 2003 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, introduceert Symantec Enterprise Security Manager versie 6.0.
ESM 6.0 is een policy compliance-oplossing die meer dan 2.000 verschillende beveiligings- en kwetsbaarheidscontroles uitvoert om na te gaan of systemen en toepassingen naar behoren zijn geconfigureerd. Daarnaast helpt het kwetsbaarheden die nog niet gepatched zijn, te isoleren of onschadelijk te maken. De oplossing bevat voorgeconfigureerde beveiligingsstrategieën en toepassingsmodules voor een betere bescherming tegen potentiële veiligheidsrisicos binnen een bedrijfsomgeving.

Symantec ESM koppelt prestaties aan schaalbaarheid en biedt gecentraliseerde en geautomatiseerde functies voor een uitgebreide veiligheidsanalyse van bedrijfskritische toepassingen en besturingssystemen. Symantec ESM voert meer dan 2.000 verschillende beveiligings- en kwetsbaarheidscontroles uit en ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, waaronder Microsoft Windows 2003 en IBM iSeries (OS/400). Door ervoor te zorgen dat systemen conform de veiligheidsnormen worden gebruikt en overeenkomstig het veiligheidsbeleid worden bijgewerkt, krijgen organisaties een beter zicht op hun veiligheids- en risicoprofiel. Hierdoor kunnen beveiligingsinstrumenten effectiever worden gebruikt en kunnen organisaties toekomstige beveiligingsuitgaven beter en volgens prioriteiten plannen.

Hiernaast kunnen organisaties voortaan de naleving van de voorgedefinieerde beveiligingsrichtlijnen holistisch en vanuit één centraal punt beheren en meten. Symantec ESM bevat policy compliance-modules en voorbeelden van eenvoudige beveiligingsstrategieën voor de meest voorkomende database- en Webserver-platformen voor een optimale bescherming tegen bekende veiligheidslekken. De oplossing ondersteunt alle gangbare kwaliteitsnormen waaronder ISO 17799 en SANS Top, evenals beveiligingsrichtlijnen volgens de Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996 (HIPAA).

Om up-to-date bescherming te garanderen en de Total Cost of Ownership (TCO) te reduceren, kunnen organisaties met Symantecs LiveUpdate-technologie de meest recente beveiligingsupdates downloaden en deze vervolgens - via de Symantec ESM console - binnen het gehele bedrijf installeren. Symantec ESM wordt ook ondersteund door Symantec Security Response, een wereldwijd team van experts op het gebied van internetbeveiliging. Symantec Security Response biedt recente informatie over beveiliging en kwetsbaarheden, nieuwe signatures en event refinement rules voor optimale bescherming tegen nieuwe bedreigingen.

Symantec Security Management System
Symantec ESM is een belangrijke component van het Symantec Security Management System. Het Symantec Security Management System bestaat uit verschillende componenten die afzonderlijk kunnen worden aangeschaft en gebruikt, maar die ook naadloos kunnen worden geïntegreerd. Het biedt organisaties de juiste combinatie toepassingen voor beveiligingsbeheer, afgestemd op de individuele bedrijfsbehoeften. Andere belangrijke componenten van het Symantec Security Management System zijn Symantec Incident Manager en Symantec Event Managers.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Symantec ESM is per direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen en appliances voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt actief met virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 36 landen Het Nederlandse kantoor Sales & Marketing is gevestigd in Leiden. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mascha Monasso, Symantec
Tel. +31 (0)71 408 31 88
E-mail: mmonasso@symantec.com