Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



25 november 2003 middag



Eerbeek - ongeval op rotonde


Op de rotonde aan de Harderwijkerweg/Coldenhovenseweg vergat een 41 jarige vrouw uit Eerbeek voorrang te verlenen aan een 32 jarige vrouw uit Zutphen. De 41 jarige autobestuurster reed hierbij tegen de bromfietsbestuurster op. De bromfietser is door een ambulance naar het Lucasziekenhuis gebracht met onbekend letsel.



Brummen - verkeerscontroles


Op de Zutphensestraat is er tussen half acht en acht uur een fiets-verlichtingscontrole gehouden. Er zijn drie bonnen uitgeschreven van E 23,- voor het niet voeren van voor en achterlicht, verder zijn er nog 4 bekeuringen van E 14,- uitgeschreven voor het niet voeren van een achterlicht. Ook zijn twee fietsers bekeurd voor het niet rijden op het fietspad.


Tussen 8.00 en 8.45 is op de kruising Meengatlaan/Troelstralaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 4 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid.


Op de Troelstralaan zijn tussen 8.50 en 9.40 uur routinecontroles gehouden. Er is een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, een bekeuring voor een lekke uitlaat. Ook is op de G.K. van Hogendorpstraat een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.



Eerbeek - verlichtingscontrole


Aan de Horstendijk is vanochtend tussen 7.15 en 8.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn twee bonnen uitgeschreven voor het niet voeren van een voorlicht en één voor het niet voeren van een achterlicht. Op de Eerbeeksedijk kreeg een bromfietsbestuurder een bekeuring voor het niet dragen van een helm en op de Mensinkweg werd een bekeuring uitgeschreven voor het ontbreken van een kenteken verlichting.



Zutphen - aangetroffen sleutelbossen


De politie heeft een tweetal sleutelbossen gekregen. Het gaat om een bos van ongeveer 20 nemefsleutels. Aan deze sleutels hangen ronde messing labels, met kamernummers beginnend met de letter B. De sleutels zijn aan elkaar gebonden met een touwtje en zwart label waarop staat 'Kamer sleutels'.


Bij de tweede bos sleutels gaat het om ongeveer 10 klaviersleutels, eveneens met ronde messing labels eraan. Deze sleutels zijn met een ring aan elkaar verbonden waar ook een label aan hangt met de opschriften 'gaskamerkast', 'magazijn badhokgebeuren' en 'toegangsdeur archief'.


De politie gaat ervan uit dat deze sleutels afkomstig zijn uit hotels, maar telefoontjes met hotels in de omgeving hebben nog niet geleid tot herkenning. Misschien brengt dit bericht verliezer op het spoor.



Einde berichten




---- --