Gemeente Rotterdam

25 november 2003

Uitnodiging voor de media

Nieuwe toekomstvisie voor Rotterdamse haven

Hoe ziet de Rotterdamse haven er in 2020 uit? Niemand kan in de toekomst kijken, maar de opstellers van het Havenplan 2020 schetsen wel een realistisch beeld van ontwikkelingen die de voorkeur van het Rotterdamse college van B en W hebben. Het betreft een "concept-ontwerp" dat t/m 9 februari 2004 onderwerp van overleg en inspraak is.

Wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) presenteert op vrijdag 28 november het Havenplan 2020 aan de media. U bent welkom van 12.30-13.30 uur in de perskamer van het Stadhuis, Coolsingel 40 in Rotterdam.

Kern van het Havenplan 2020 is een ondubbelzinnige keuze voor kwaliteit. 'Second best' is voor het Rotterdamse haven- en industriecomplex niet goed genoeg. Dat geldt voor alle zes streefbeelden: de veelzijdige haven, de duurzame haven, de kennishaven, de snelle en veilige haven, de attractieve haven en de schone haven.

Tijdens de presentatie gaat veel aandacht uit naar de zogeheten "Stadshavens". De Stadshavens liggen binnen de Ruit van Rotterdam en zullen de komende decennia een geleidelijke transformatie naar een gemengde functie ondergaan: werken, wonen én recreëren.

Na afloop is er gelegenheid tot het maken van interviews. Naast wethouder Van Sluis zijn ook de directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Stadshavens Rotterdam, Fred de Ruiter, en de projectleider van Havenplan 2020, Albert Doe, aanwezig bij de persbijeenkomst.



Gemeente Rotterdam