Ingezonden persbericht

Orange selecteert video-oplossing van PacketVideo

Uitrol van mobiele audio- en videodiensten over heel Europa

Londen, Parijs, San Diego, 25 november 2003 - Orange heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst gesloten heeft met PacketVideo Network Solutions, een dochteronderneming van Alcatel, voor de levering van streamingsoftware voor de mobiele audio- en videodiensten van alle Orange-bedrijven.

Deze overeenkomst volgt op een periode van drie jaar waarin PacketVideo Network Solutions en Orange samen hebben gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe mobiele audio- en videodiensten voor Orange-abonnees. De twee bedrijven werken momenteel samen met contentbedrijven, fabrikanten van mobieletelefoontoestellen en ontwerpers van nieuwe toepassingen om nieuwe aansprekende mobiele media-ervaringen te bieden aan de klanten van Orange.

Orange zal deze nieuwe mobiele mediatoepassingen gebruiken om begin volgend jaar nieuwe commerciële audio- en videodiensten aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk. Dit gebeurt op basis van GPRS terwijl op termijn een naadloze overgang naar UMTS mogelijk is. De streaming-oplossingen van PacketVideo zijn door Alcatel reeds volledig geïntegreerd in het pakket 3G-diensten voor eindgebruikers dat Alcatel heeft ontwikkeld voor het experimentele UMTS-netwerk van Orange in Frankrijk.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

>

Voor nadere informatie:

Alcatel Telecom Nederland
Ed Magnée
070 - 3079 488
ed.magnee@alcatel.nl