Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 25-11-03

Assen 25-11-2003 - Nieuwsvan Politie Drenthe

Jongeman verlaat plaats van ongeval

EMMER COMPASCUUM - Een getuige deed dinsdagmorgen melding bij de politie van een jongeman die met zijn auto aan het Scholtenskanaal een lichtmast omver zou hebben gereden. Een 20-jarige inwoner van Eersel kon even later in de buurt worden aangehouden. Zijn auto is daar ook aangetroffen, weliswaar zwaar beschadigd. De verdachte werd uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring aan het bureau voor het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden zonder rijbewijs. De jongeman kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Inbraak in bedrijf
EMMEN - In een bedrijf aan de Olivier van Noortstraat is tussen maandagavond 18.30 uur en dinsdagmorgen 8.30 uur ingebroken. Het is onbekend hoe de daders zijn binnengekomen. Men heeft een printer ter waarde van 929,- meegenomen. Een 59-jarige man uit Klazienaveen doet namens het bedrijf aangifte.

Jeugdzorg
PEIZE - Vanwege de vele overlast de afgelopen weken in Peize, veroorzaakt door jongeren, is in overleg met Justitie besloten om met een aantal ouders in gesprek te gaan. Dit overleg vond maandagavond plaats op het politiebureau in aanwezigheid van zowel de wijkchef als de jeugdagent. Er is met de betrokken partijen gezocht naar mogelijke oplossingen in het kader van buurtpreventie. Oplossingen waarin dus elke partij een rol speelt. Behalve met de ouders, zal de politie binnenkort ook in gesprek gaan met de jeugd zelf. De politie heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat het haar ernst is om de situatie onder controle te krijgen. Strafbaar gedrag door de jeugd wordt niet meer geaccepteerd; bij overtredingen wordt bekeurd en bij onder meer misdrijven, zoals vernielingen en openlijk geweld worden de (soms) minderjarige verdachten aangehouden.

Bestuurder bestelauto met tandemasser van de weg gehaald BEILEN - Een 25-jarige man uit Zaandam kreeg dinsdagmiddag rond 14.20 uur op de A28 een stopteken van de politie. De bestuurder van een bestelauto met daarachter een tandemasser viel op vanwege een te hoge snelheid, hij reed namelijk 110 km/uur. Na controle bleek de man ook niet te beschikken over een e-rijbewijs en was de losbreekreminrichting niet aangesloten. De automobilist moest uiteindelijk de aanhangwagen laten staan. Hij kreeg een proces-verbaal mee naar huis voor deze overtredingen. Meer informatie over o.a. het e-rijbewijs vindt u op www.politie-drenthe.nl/vraagbaak . Door een trefwoord in te typen, krijgt u de benodigde informatie.

Diefstal uit bedrijf
RODEN - In een bedrijf aan de Doornakker is maandag tussen 23.00 uur en dinsdagmorgen 6.30 uur ingebroken. Uit het pand zijn enkele geldkistjes meegenomen. De dader is via een raam binnengekomen. Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoonnummer 0592-361268.