2e persbericht van dinsdag 25 november 2003

Eindhoven 25-11-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhouding na diefstal personenauto

Een politiesurveillance zag vanmorgen, omstreeks 08.30 uur op de Kruisstraat een geparkeerd staande auto, zonder bestuurder, met lopende motor staan. Bij controle bleek dat er in de auto een doorverbinding tot stand gebracht was. Kort hierna kwam een man langs die vertelde dat het de auto van zijn vader was die afgelopen nacht was gestolen. Om 08.45 uur is de 27-jarige Nijmeegse bestuurder, die daar uit een winkel kwam, aangehouden.

De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd

Op het Julianahof is maandagavond rond 21.00 uur een 43-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw stond bij de poort van haar woning toen ze plotseling een klap op haar schouder kreeg en iemand aan haar tas trok. Ze viel op de grond en de dader ging er met de tas vandoor. De vrouw liep een gebroken vinger op en diverse kneuzingen. Na de val is de vrouw meteen opgestaan en achter de dader aangegaan. Het is haar echter niet meer gelukt om deze te pakken te krijgen omdat hij achter op de fiets bij iemand is gesprongen. In de tas van de vrouw zaten een GSM, ongeveer 85 Euro en een bankpas.

Best: Inbraak in een woning

Maandag tussen 17.00 uur en 21.30 uur is er ingebroken in een woning aan Corn De Houtstraat. Men kwam de woning binnen door verbreking van een bovenlicht aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een gouden horloge weggenomen.

Eersel: Hoeslakens en dekbedden weggenomen

In een winkel aan de Lindestraat is tussen zaterdag 16.45 uur en dinsdag 9.00 uur ingebroken. De dader heeft een ruit aan de achterkant van het pand vernield en een nog onbekend aantal hoeslakens en dekbedden weggenomen.

Lierop: Woninginbraak

In een woning aan de Hersel is tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 8.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand open te breken. Uit de woning werden een satellietreceiver, een bankpas, ongeveer 120 Euro en een wereldontvanger weggenomen.

Veldhoven: Klok gestolen

Uit een woning aan de Westervelden is dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur een klok gestolen. De dader had de achterdeur opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Burg van Hoofflaan is vandaag tussen 09.15 uur en 11.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 712 gecontroleerde voertuigen reden er 53 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.