Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



25 november 2003


Doetinchem - fietser met drank op

Een 44 jarige fietser uit Doetinchem is maandagavond omstreeks 19.25 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding in de Plantsoenstraat. De man fietste in de richting van de Heezepoort en draaide zich plotseling om richting Raadhuisstraat. Hij zag daarbij de achter hem rijdende 19 jarige automobilist uit Doetinchem niet en een aanrijding was het gevolg. De man had een lichte hoofdwond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat de man had gedronken en in het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen.



Doetinchem - inbraak in bedrijf


Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Om in het pand te komen is een raam geforceerd. Weggenomen is een computer met monitor.



Aalten - winkeldiefstal


Een 15 jarige jongen uit Aalten is maandagmiddag aangehouden nadat hij bij een supermarkt aan de Lage Blik een digitale camera had weggenomen. Door winkelpersoneel werd gezien dat de jongen de camera uit de verpakking haalde en onder zijn kleding verstopte. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel wordt getroffen.



Doetinchem - diefstal uit winkel


De politie heeft maandagmiddag een 53 jarige inwoner uit Doetinchem aangehouden. De man had in een kledingwinkel aan de Catharinastraat zijn jas in het rek gehangen en vervolgens een nieuwe jas uit de winkel meegenomen zonder te betalen. Door het gegeven signalement kon de man even later op het Schouwburgplein worden aangehouden. De man is voorgeleid en proces verbaal wordt opgemaakt. De jas is terug naar de winkel.



Aalten - aantreffen vuurwerk


Maandagmiddag is bij controle op de Varsseveldsestraatweg in de personenauto van een 21 jarige inwoner uit Aalten een tas met een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.


Einde berichten




---- --