Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 november 2003



Apeldoorn - fietser rijdt tegen portier


Maandagmiddag, rond 14.00 uur, is een 62 jarige fietser uit Apeldoorn gewond geraakt nadat hij op de Ugchelseweg tegen een portier van een personenauto aan fietste. Een 37-jarige vrouw uit Leiden opende dit onverwacht, waarna de man ten val kwam en een hoofdwond op liep. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Apeldoorn - fietsers botsen


Een 75 jarige fietser uit Apeldoorn is maandagmiddag om 15.55 uur gewond geraakt na een aanrijding met een andere fietser. De man reed op zijn fiets over de Hoofdstraat en stak bij groen licht de kruising met de Kalverstraat over. Aan de overzijde nadere van rechts over het fietspad een 17 jarige fietser uit Apeldoorn. De 75 jarige merkte deze jongeman te laat op de twee botsten met elkaar. Hierbij kwam de oudere man ten val en is met onbekend letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de man weer naar huis.



Apeldoorn - gestolen auto aangetroffen


Door de politie werd maandagavond, omstreeks 22.25 uur, op de IJsseldijk een brandende personenauto aangetroffen. Vermoedelijk gaat het hier om joyriding. Uit sporen bleek dat de dader(s) langs het talud hebben gereden en tegen het viaduct aan zijn gereden. Uiteindelijk heeft men de auto in de greppel gereden en in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust. De auto was in de nacht ervoor weggenomen vanaf de Lekstraat.



Apeldoorn - inbraak in bedrijf


In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een bedrijf aan de Prins Willem Alexanderlaan. Er werden drie ramen vernield. Binnen zijn diverse kerstpakketten weggenomen en nog eens zo'n dertig pakketten vernield. Ook mist men een onbekende hoeveelheid plaids.



Apeldoorn - diefstal uit bedrijf


Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Kayersdijk. Men kon op het bedrijfsterrein komen door het toegangshek te forceren. Om in het pand te komen is een raam geforceerd. Weggenomen zijn onder andere inductiekookplaten, een grote koelkast en inbouwafzuigkappen.


Apeldoorn - zonder helm etc.

Maandag om 17.35 uur zag de politie op het Stationsplein een 16 jarige jongen uit Apeldoorn zonder helm op de bromfiets rijden. De jongen werd een bekeuring aangezegd voor het niet dragen van de helm. Bleek ook niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Tevens gaf hij een valse naam op. Hiervoor kan hij ook een bekeuring tegemoet zien.



Apeldoorn - snelheidscontrole


Bij controle maandag op de Jachtlaan werden 3322 voertuigen gecontroleerd. 64 bestuurders reden harder van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.



Loenen - rijden in gesloten verklaring


De politie heeft maandagmiddag gecontroleerd bij de wegwerkzaamheden aan de Beekbergerweg. Het verkeer vanuit Loenen richting Beekbergen werd omgeleid. De Beekbergerweg was afgesloten voor verkeer, uitgezonderd lijnbussen. Toch reden 18 bestuurders over het afgesloten gedeelte. Deze bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring van 28 Euro in de bus.



Apeldoorn- achtervolging autodief


Na een achtervolging, waarbij soms met snelheden van rond de 140 km per uur werd gereden heeft de politie vannacht een autodief kunnen aanhouden toen hij op de Hoenderloseweg uit de bocht vloog. Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.15 uur op de Laan van de Mensenrechten een auto rijden, die zij besloten te controleren. Kennelijk had de bestuurder dit in de gaten en ging er met verhoogde snelheid vandoor. Duidelijk was, dat hij richting de A 1 vluchtte, waarbij z'n snelheid al snel op 140 km kwam te liggen. De achtervolgende agenten zetten ter beveiliging van het overige verkeer hun zwaailicht en sirene aan. Bij de kruising Europaweg/Laan van Spitsbergen reed de man met de zelfde snelheid door het rode licht en op de Otterloseweg doofde hij zelfs de verlichting van z'n auto om aan de achtervolgende agenten te ontkomen.
Richting hoenderloo maakte de bestuurder een stuurfout en kwam op het fietspad te rijden, waarbij de agenten naast de auto konden komen en daarbij de bestuurder, een 21-jarige Apeldoorner herkenden. Op de hoenderloseweg vloog de man met z'n auto uit de bocht en botste tegen een boom. Toch zag hij kans om uit de auto te sprinten, maar werd even later door agenten aangehouden. Hij is ingesloten en de auto bleek aan de Mauvestraat te zijn gestolen.


Einde berichten




---- --