Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



25 november 2003



Laren- verdachte doorrijding gevonden


Een 16-jarige jongeman uit Lochem heeft bekend op 16 november j.l. als bestuurder van een scooter te zijn doorgereden na een aanrijding met een fietster op de Rengersweg in Laren (Gld). Het ongeluk gebeurde omstreeks 02.30 en de jonge vrouw liep hierbij diverse kneuzingen op. Op de plaats van de aanrijding waren een aantal "stille getuigen" achtergebleven en na een oproep in de media kwam er schot in het onderzoek. De jongeman bleek geen bromfietscertificaat te hebben en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Barchem - jolige pinken

Het zachte weer van afgelopen zondag heeft bij een aantal pinken kennelijk de gedachte opgewekt, dat het lente was, waarna zij aan het begin van de avond uit hun stal aan de Dollenhoedsdijk braken De dames werden op een aangrenzend weiland bijeen gedreven, waarna ze weer achter de dikke deur kwamen te zitten. Gezien de mist heeft de politie de boerderij en weilanden tijdens de avond-surveillance de gaten gehouden voor het geval de girls weer uitbraken.



Laren - auto-inbreker aangehouden


Agenten hebben vannacht omstreeks 03.30 uur op de Deventerweg een 25-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden, nadat een getuige de man enigszins verdwaasd op een fiets zonder licht had zien rijden. De man bleek in het bezit te zijn van een rijbewijs en autopapieren van iemand uit Laren. Tevens bekende hij elders in Laren in nog een auto te hebben ingebroken. De man is ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in. Verder merkt zij nog op, dat het niet verstandig is om een rijbewijs, kentekenpapieren en andere spullen van waarde in de auto te laten liggen.



Voorst en Lochem - controles


Maandagavond hebben agenten aan de rijksstraatweg een alcoholcontrole gehouden. Men liet ruim 60 bestuurders blazen en van hen gaven er 5 aan, dat zij gedronken hadden. Gelukkig bleven zij beneden de strafbare grens.
Op de Barchemseweg werd in de avondspits een snelheidscontrole gehouden. Van de 90 automobilisten die de radar passeerder reden er 4 te hard en 63 was de hoogst gemeten snelheid terwijl men daar natuurlijk maar 50 mag rijden.


Einde berichten




---- --