Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



25 november 2003



Epe - diefstal personenauto

Vanaf een parkeerplaats aan Midachten is in de nacht van zondag op maandag een personenauto weggenomen. Het gaat om een licht goudkleurige Opel Kadett, voorzien van het kenteken XK-27-RK.



Hattem - diefstal uit winkel


De politie heeft maandagmorgen een 52 jarige inwoner uit Hattem aangehouden. De man had in een supermarkt aan de Kleine Gracht twee tubes tandpasta en twee pakjes rolladeschijven in zijn kleding verstopt en vervolgens niet afgerekend. De man kon worden aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Hij is voorgeleid en proces verbaal wordt opgemaakt.



Oosterwolde - eenzijdig ongeval


Een 23 jarige automobiliste uit Elburg is maandagavond, omstreeks 19.10 uur, gewond geraakt bij een ongeval op de Westerweg. De vrouw reed over de Westerweg in de richting de Eekterweg. Door onbekende oorzaak raakte zij in een bocht de macht over het stuur kwijt en kwam in een weiland terecht. De vrouw had pijn in haar nek is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.



'T Harde - bijrijder bromfiets gewond


Maandagavond is rond 18.35 uur een 14 jarige jongen uit 'T Harde gewond geraakt. De jongen zat achterop de brommer van een 16 jarige jongen uit Doornspijk. Zij reden over het fietspad in de richting van Epe langs de Eperweg. De bestuurder verklaarde dat op een gegeven moment de koplamp uitviel en hij hierdoor geen zich meer had. Het fietspad boog af maar hij stuurde rechtdoor de berm in. Hierdoor raakte de achterop zittende jongen met zijn been een boom, waardoor hij een been brak. De jongens is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Nunspeet - krattendieven aangehouden


De politie heeft gisterenmiddag 3 krattendieven aangehouden, het gaat om twee knaapjes van 11 en 13 en een 22-jarige man uit Ermelo. De drie werden door een agent op straat herkend van foto's die door een veiligheidscamera waren gemaakt bij een bedrijf waar zij afgelopen week kratten hadden weggenomen. De jongens bekenden meerdere diefstallen en zij worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden getroffen. Voor de 22-jarige zal in overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen waarschijnlijk een ander traject worden gevolgd.


Einde bericht




---- --