Ingezonden persbericht

Persbericht

Autodesk komt met nieuwe generatie ontwerp- en datamanagementsoftware en services

Nieuwe oplossingen verhogen productiviteit, prestatie en accuratesse

Barendrecht, 25 november 2003 - Autodesk brengt een nieuwe generatie software, oplossingen en services voor industrieel ontwerpen op de markt. Hiermee krijgen productiebedrijven de beschikking over de meest uitgebreide combinatie van 2D- en 3D-ontwerp- en databeheeroplossingen. Zo kunnen zij ontwerpen creëren, beheren en over verschillende afdelingen heen met elkaar delen. Autodesk geeft ze de tools om sneller op de markt te komen met nieuwe producten tegen lagere kosten, vergroting van de productiviteit, versnelling van productieprocessen en verbetering van de kwaliteit. De nieuwe producten zijn: * Autodesk Inventor® Series 8 software;
* Autodesk Inventor® Professional 8 software;
* AutoCAD® Mechanical 2004 DX software;
* Autodesk Streamline® 5.3.

Autodesk Inventor Series 8. Deze oplossing combineert de kracht van 2D- en 3D-ontwerp. Bij het ontwerp van Autodesk Inventor 8 is uitgegaan van de wensen van de gebruikers. Autodesk Inventor 8 is met name gericht op vergroting van de productiviteit. Zo tonen benchmarks van Cyon Research dat het tekenen twee tot acht keer sneller en het maken van annotaties twintig tot dertig keer sneller gaat. Uitbreiding van Autodesk ShapeManager maakt dat gebruikers met de nieuwe release nauwkeurigere en complexere modellen kunnen ontwerpen.
Door geïntegreerde Vault-functionaliteit voor gegevensbeheer zijn de ontwerpproductiviteit en de ontwikkelcycli enorm versneld. Zo worden kansen op fouten kleiner en hoeven taken slechts één keer te worden uitgevoerd. Samenwerking in projectgroepen wordt vereenvoudigd, onder meer vanwege het revisiebeheer.

Gebruikers van Autodesk Inventor en Autodesk Inventor Professional kunnen nu ook ontwerpdata van 2D Autodesk Inventor publiceren in Design Web Format (DWF). Dit is een open file formaat waarmee ontwerpdata eenvoudig kunnen worden gedistribueerd en dat de samenwerking tussen projectleden vergemakkelijkt. Om de samenwerking nog verder te vergemakkelijken, kan een Autodesk Inventor 8 file worden bekeken met Volo View technologie.

In Autodesk Inventor Professional 8 kunnen naast ontwerpen voor buizen en pijpen nu ook bekabelingsschema's worden gemaakt. Hiermee is Autodesk Inventor Professional 8 de ideale keuze voor organisaties die behoefte hebben aan een gemakkelijk te implementeren en betaalbare oplossing voor geavanceerde maatontwerpen.

AutoCAD Mechanical 2004 DX, voor mechanisch 2D-ontwerpen, is nu ook geschikt om gegevens uit te wisselen met Autodesk Inventor. Intelligente links signaleren automatisch de veranderingen en houden de weergaven van de ontwerpen steeds up-to-date. AutoCAD Mechanical 2004 DX is met name bestemd voor ingenieurs en ontwerpers die nog niet klaar zijn voor de overstap naar 3D maar die wel sneller 2D-ontwerpen willen maken en veranderen of toegang willen hebben tot 3D-data en -documenten. AutodeskStreamline 5.3 maakt het mogelijk voor ontwerpers en andere gebruikers van industrieel ontwerpen, online met elkaar samen te werken. Deze versie is geïntegreerd met de beheersoftware Autodesk Vault, is aangepast voor niet-Engelstalige gebruikers en bevat extra mogelijkheden, zoals offline weergavemogelijkheden. Uitgebreide informatie over Autodesk Manufacturing Solutions is te vinden op www.autodesk.com/manufacturing.

Het Autodesk Subscription Program is de meest efficiënte manier om op tijd te beschikken over de meest recente versies van en uitbreidingen op Autodesk-software. Kijk voor meer informatie op
www.autodesk.com/subscription

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie of illustratiemateriaal van de nieuwe producten contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@ autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl

# # #

Autodesk, AutoCAD, and AutoCAD LT are registered trademarks of Autodesk, Inc. in the United States and/or other countries. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. © 2003 Autodesk, Inc. All rights reserved.