Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  25 november 2003                                              
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Hennepkwekerij ontruimd
In een woning aan De Meeuwse Acker is vanmorgen een hennepkwekerij opgerold. Ongeveer 600 planten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. De 39-jarige eigenaar van de woning werd gisteren al aangehouden in Beneden-Leeuwen bij het oprollen van een hennepkwekerij aan de Zandstraat. De man is in verzekering gesteld.

Nijmegenaren bij inbraak op heterdaad aangehouden

Getuigen hoorden maandagavond bij een bedrijf aan de Hatertseweg glasgerinkel en belden de politie. De politie vond twee 16-jarige jongens op het dak van het bedrijf en hield hen aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Woninginbraken
In de periode van vrijdag 21 op maandag 24 november is ingebroken in een woning aan de Genestetlaan door een raam open te breken. Uit de woning is een TOSHIBA-computer en een HP-laptop-computer met tas, een scheerapparaat, handschoenen en een flesje parfum gestolen. De 22-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Maandagmorgen is ingebroken in een woning aan de Muchterstraat. Hoe de dieven de woning zijn binnengedrongen is niet bekend geworden. Uit de woning zijn twee Delfstblauwe vazen en een Delfstblauwe soepterrine, een aantal CD's, een fototoestel, enkele tientallen euro's, een gouden ring en een GSM telefoon gestolen. De 60-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
In de avond of nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning in de Plutostraat door de voordeur open te breken. Het is nog niet bekend wat er is gestolen. De 26-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Maandag is ingebroken in een woning aan de Annie Romein-Verschoorlaan door een raam te vernielen. Uit de woning is een bankpasje gestolen. De 65-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Auto gestolen

In de avond en nacht van maandag op dinsdag is van het Zwanenveld, 20ste straat een zwarte Volkswagen Golf met kenteken FT-FX-86 gestolen.


District De Waarden


Tiel - man betrapt met geoogste hennep

In de nacht van zondag op maandag rond middernacht was de politie bezig met een alcoholcontrole op de Rivierenlandlaan ter hoogte van de Beethovenstraat. Eén van de bestuurders, een 37-jarige man uit Culemborg, draaide zijn raampje omlaag en de agent rook direct een henneplucht. De bestuurder vertelde dat hij net een joint gerookt had. De agent vertrouwde het niet en stelde een nader onderzoek in. De bestuurder was uitgestapt maar stapte vervolgens nel weer in en reed snel weg. De politie volgde de man onmiddellijk en op de Adriaan van Ostadestraat stopte hij. Daar stapte één man snel uit waarna de bestuurder weer snel verder reed. Uiteindelijk gaf de man zijn vluchtpoging op de Lingeweg op. Hij is aangehouden en in de kofferbak van zijn auto trof de politie drie zakken met geoogste henneptoppen aan. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Tuil - bushokje vernield, man aangehouden

Een 21-jarige man uit Waardenburg is dinsdagmorgen rond 01.30 uur op de Graaf Reinaldweg aangehouden omdat hij even tevoren de ruiten van een bushokje en een verkeersbord vernield had. Getuigen hoorden en zagen dat en belden de politie. Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Culemborg - woninginbraak

Maandag is ingebroken in een woning aan de Oosterwal door een raam open te breken. Uit de woning is een computerspel, een bedrag van enkele tientallen euro's, enkel sieraden en een fototoestel gestolen. De 27-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Culemborg - tas gestolen

Maandag tussen 17.40 en 18.00 uur fietste een 78-jarige Culemborgse over het Ridderspoor. Daar hoorde zij enig gerucht achter zich en stopte even verderop. Zij keek haar fietstassen na en zag dat haar witte plastic handtas met drie ritsen uit haar fietstas gestolen was. In haar tas zat een bedrag van enkele tientallen euro's, veel persoonlijke documenten, bankpasjes en haar huissleutels. Zij heeft aangifte van de diefstal gedaan.

Tiel - truck met oplegger gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is van de Blomboogerd een blauwe truck met oplegger van het merk Scania gestolen. De truck met oplegger was voorzien van het kenteken
BJ-BV-46.


District Tweestromenland


Wijchen - aangehouden bij poging tot oplichting

Een 36-jarige man uit Rotterdam probeerde maandagmiddag een bank in Wijchen met behulp van een valse brief te bewegen tot het afgeven van een bedrag van enkele tienduizenden euro's. De bank trapte daar niet in en belde de politie. Die hield de man in de bank aan en heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Vorige week probeerde 59-jarige inwoner van Gouda iets dergelijks. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Druten - aanhoudingen na vermoedelijke insluiping

Een 47-jarige man uit Ophemert en een 31-jarige vrouw uit Bilthoven zijn maandagmiddag rond 17.20 uur op de Kasteelhof door de politie aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat zij waren op verdachte wijze een zorgcentrum waren binnengegaan. Toen de politie arriveerde zat de vrouw buiten in een auto te wachten terwijl personeel van het zorgcentrum bij haar stond. De man, die lopend vertrokken was, kon in de buurt worden aangehouden. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Leur - bedrijfsinbraak

Vrijdag 21 november is uit een bedrijf aan de Groenestraat elektrisch handgereedschap zoals slijp- en boormachines en door benzinemotoren aangedreven handgereedschappen, zoals kettingzagen, een heggeschaar en een bladblazer gestolen. Hoe de dieven zijn binnengekomen is niet duidelijk.

Millingen aan den Rijn - Een 41-jarige medewerker van een bedrijf aan het Molenveld sloot maandagavond rond 19.00 uur het hek van het bedrijf aan het Molenveld, waar hij werkte, af met een hangslot en een ketting. Toen hij dat deed hoorde hij achter zich een auto stoppen waar twee mannen uitstapten. Deze bedreigden hem vermoedelijk met een mes en mogelijk een stroomstootwapen. De medewerker bedacht zich niet, maar nam de benen en liet daarbij zijn auto achter. Toen hij naderhand terugkwam bij zijn auto bleek uit zijn auto een mobiele telefoon, een zwarte kunstlederen tas, diverse bankpasjes en een digitale camera en zakelijke documenten gestolen te zijn.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --