Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/11)

Oosterhout, dinsdag 25 november 2003

Ernstig vuurwerkongeval in tv-programma Bureau Brabant BABYLONIËNBROEK: In de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant wordt op dinsdag 25 en woensdag 26 november aandacht besteed een vuurwerkongeval waarbij het slachtoffer ernstig lichamelijk letsel opliep. In de Nieuwjaarsnacht van 1 januari 2003 raakt op de Broeksestraat in Babyloniënbroek een nu 56-jarige inwoner van die plaats ernstig gewond. Dit kwam doordat iemand anders vuurwerk op een verkeerde manier afstak. De man werd door de kracht van het vuurwerk omver geslagen. De stok van een vermoedelijk illegale vuurpijl bleef in een been van de man steken. Het slachtoffer werd direct in het ziekenhuis behandeld, doch men kon niet voorkomen dat eind maart het been nog steeds ernstig ontstoken was. De man heeft blijvend letsel opgelopen en lange tijd niet kunnen werken. Inmiddels zijn enkele personen als verdachte in deze zaak verhoord. De politie zoekt echter nog naar de identiteit van de hoofdleverancier van het vuurwerk. Tevens wil de politie graag contact met getuigen die hebben gezien hoe de vuurpijl is afgestoken.

Signalement van de vuurwerkdealer:

* leeftijd 20 30 jaar

* lengte 1.90 m.

* donkerblond haar

* de man reed destijds in een rode personenauto en kwam altijd in de soos de Schuur
in Eethen en zijn roepnaam is Chris.

Uitzendingen
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op dinsdag 25 november om 18.45 uur. Het programma wordt elk uur herhaald. Ook woensdag 26 november is de uitzending overdag in de herhaling te zien. Over het vuurwerkitem kan men ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000

70 km/u te snel binnen de bebouwde kom
EETHEN: Een 24-jarige inwoner in Dussen raakte op maandagavond 24 november rond 21.00 uur zijn rijbewijs kwijt. De politie betrapte hem in op de Provincaleweg Zuid te Eethen. Op het gedeelte binnen de bebouwde kom reed de man circa 120 km/u, terwijl daar maximaal 50 km/u is toegestaan. Buiten de bebouwde kom verhoogde hij zijn snelheid naar 140 km/u, terwijl daar maximaal 80 km/u is toegestaan. De politie nam zijn rijbewijs in. De officier van Justitie bepaalt of het rijbewijs van de man ingevorderd blijft.

Politie zoekt overvaller
RIJEN: De politie is op zoek naar een man die op maandagmiddag 24 november 2003 een winkel overviel. De nog onbekende dader kwam kort voor sluitingstijd (18.00 uur) de drogisterij aan de Hoofdstraat binnen. Met een mes bedreigde hij de 22-jarige winkelbediende. De dader maakte een geldbedrag buit en ging er daarna te voet vandoor. Aan de hand van het signalement gingen meerdere agenten direct op zoek naar de dader in het centrum van Rijen. Verder heeft de politie inmiddels alle aanwezige personeelsleden en een aantal getuigen verhoord. De technische recherche verrichte een sporenonderzoek op de plaats delict. De districtsrecherche van de politie Oosterhout rechercheert momenteel verder met de nu beschikbare informatie.

Vier woninginbraken in Geertruidenberg
GEERTRUIDENBERG: De politie onderzoekt een viertal woninginbraken die gepleegd werden in Geertruidenberg. Op dinsdag 25 november is er tussen 00.00 uur en 07.00 uur ingebroken in een woning aan de Mr. Simon Buijsstraat. De daders kwamen de woning binnen door de achterdeur open te breken. Vervolgens werd de gehele benedenverdieping doorzocht. De daders hebben een mobiele telefoon en een geldbedrag gestolen. In diezelfde nacht is er ook ingebroken in de Pieter van IJpelaartstraat. Ook hier braken de daders met een schroevendraaier het slot van de achterdeur open. Er werd echter niets gestolen. Bij een woninginbraak aan de Schoutenlaan verdwenen een spelcomputer, een geldbedrag, een portemonnee en een mobiele telefoon. Aan de Strijenlaan maakten inbrekers twee laptops en een geldbedrag buit. Rond 03.20 uur werden twee inbrekers betrapt toen zijn bij een woning andere aan de Strijenlaan probeerden in te breken. Ze sloegen op de vlucht en konden ontkomen.

Bekeuringen tijdens verlichtingcontrole
WAALWIJK: Dinsdagmorgen 25 november tussen 07.20 en 08.10 uur hield de politie een verlichtingscontrole gehouden op de Engelsestraat te Waalwijk. Daarbij werd vooral gelet op de verlichting van (brom-) fietsen.
Dit resulteerde in:
5 bekeuringen voor het niet voeren van voorverlichting 2 bekeuringen van het niet voeren van achterverlichting 27 bekeuringen van het niet voeren van beide verlichting De politie blijft de komende weken extra controleren op verlichting.

Bron: Jeroen Steenmeijer