Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (25/11)

Breda Dinsdag 25 november 2003

Aanrijding met letsel

BREDA: Maandagmiddag is een 68-jarig vrouw uit Breda gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Westerhagelaan/Elleboog. Een 24-jarige automobilist uit Breda verleende geen voorrang aan de personenauto die door het slachtoffer werd bestuurd. Met hoofdwonden is zij afgevoerd naar het ziekenhuis.
De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbreker aangehouden na achtervolging

BREDA: Bij een woninginbraak aan de Van Brakelstraat is maandag rond middernacht een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. Terwijl de bewoners boven lagen te slapen is de man na het forceren van een klepraampje naar binnen geklommen. Een oplettende buurtbewoner was getuige van de inbraak en waarschuwde de politie. Op het moment dat agenten bij de woning arriveerden ging de man er te voet van door. Na een korte achtervolging kon de man in een tuin verderop in de straat worden aangehouden. De Bredanaar had een tas met gestolen spullen uit de woning nog in zijn bezit. De goederen zijn in beslag genomen en direct aan de eigenaar teruggegeven. De man, die bekend staat als een veelpleger, is in verzekering gesteld.

Politie bekeurt jongeren in flatportiek

BREDA: Maandagavond zijn twee jongeren van 16 en 19 jaar bekeurd omdat zij zich ophielden in een portiek van een flat aan de Tuinzigtlaan. De politie controleert regelmatig in de omgeving van de flat na klachten van buurtbewoners over groepen jongeren die overlast veroorzaken. De overlast bestaat vaak uit het urineren in de portiek en het achterlaten van rommel. De boete van het proces-verbaal bedraagt 40 euro.

Inbraak woning

BREDA: Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Merelstraat. De dader is binnengekomen via een openstaand klepraampje van een kamer aan de achterzijde van het pand. De woning is geheel doorzocht. Er is niets meegenomen.
De 27-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Woninginbreker overlopen

BREDA: Een 31-jarige inwoner van Breda ontdekte maandagavond bij thuiskomst aan de Johan Willem Frisolaan dat de voordeur van de woning op de ketting zat en hoorde gestommel in huis. De man dacht direct aan een inbraak en kwam in actie. Toen hij naar de achterzijde van de woning liep zag hij nog net de dader op een fiets springen. Tijdens de achtervolging liet de inbreker zijn buit, een laptop, achter. De dader, gekleed in een witgrijze jas met een horizontale rode balk en sportschoenen, is ontsnapt. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan na verkeersovertredingen

BREDA: Maandagavond is een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd op de Claudius Prinsenlaan door surveillerende agenten aangesproken op zijn rijgedrag. Hij kreeg een bekeuring voor de gladde voorbanden van zijn personenauto en een kapotte voorruit. Uit woede sloeg de man tegen de politieauto. De politie nam hem vervolgens voor baldadigheid mee naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een derde proces-verbaal heengezonden.

Verkeersongeval met letsel

BREDA: Op de kruising Lavendelstraat/Acacialaan heeft dinsdagmorgen om 07:00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser.
Een 24-jarige vrouw uit Breda reed op haar fiets op de Acaciastraat en verleende op de kruising geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit haar woonplaats.
Per ambulance is zij met een beenbreuk overgebracht naart het ziekenhuis.

Politie bekeurt drugstoeristen

BREDA: Op de Rijksweg A16 bij Hazeldonk zijn dinsdagmorgen drie Franse drugstoeristen (19, 20, en 21 jaar) bekeurd. Bij een controle bleek het drietal in bezit te zijn van 18 gram hennep. De drugs is in beslag genomen. Na het betalen van 220 euro boete mochten zij hun weg vervolgen.

Diefstal wielen van personenauto

WILLEMSTAD: Maandagmorgen zijn op de carpoolplaats aan de Sluispad Noord twee wielen van een personenauto gestolen. De auto is er om 09:35 uur neergezet. Toen de eigenaar om 09:45 terug kwam bij zijn auto waren de achterwielen verdwenen en stond het voertuig op blokken. De 38-eigenaar uit Zundert heeft aangifte gedaan.

Diefstal bromfiets

ZEVENBERGEN: Zondagavond is aan de Van Aertschotstraat een bromfiets van het merk Puch Maxi gestolen. De bromfiets afgesloten geparkeerd nabij de dansschool. De 17-jarige eigenaar uit Klundert heeft maandag aangifte gedaan van diefstal.

Diefstal motorvoertuigen

BREDA: Afgelopen weekend zijn in een parkeergarage aan de Middellaan drie motorvoertuigen gestolen. De garage is alleen toegankelijk voor gebruikers met een speciale sleutel. Het in onbekend hoe de dader is binnengekomen. Er zijn twee motoren gestolen. Een Honda VB500 met het kenteken MJ-FN-90 en een Harley Davidson met het kenteken ML-33-YB. Ook de eigenaar van een rode personenauto van het merk Ford Escort heeft aangifte gedaan van diefstal. Het kenteken van de auto is JB-RP-85. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers