Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (25/11)

Bergen op Zoom, dinsdag 25 november 2003

Vrouw beroofd

STEENBERGEN: De politie heeft maandagmiddag aangifte opgenomen van een brutale tasjesroof, die afgelopen weekeinde heeft plaatsgevonden. In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 2.00 uur op de Markt in Steenbergen een 22-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd. Toen zij buiten kwam na een cafébezoek werd de tas, die om de schouder van de vrouw hing, door een jongeman van haar schouder gerukt. De jongeman rende vervolgens weg in de richting van de kerk. Hoewel er meer horecabezoekers op straat aanwezig waren, meldde zich tot op heden nog niemand bij de politie, die meer licht op de zaak zou kunnen werpen.

Politie stelt onderzoek in; man betrapt in het hol van de leeuw

STEENBERGEN: Dinsdagmorgen 25 november moest een 44-jarige bezoeker van het politiebureau de auto waarmee hij zojuist was gearriveerd, een dure Mercedes, direct inleveren. De man was naar het politiebureau gekomen om aangifte te doen van vermissing van een ander goed. De zaak kwam aan het licht, nadat een plichtsgetrouwe politiemedewerker de auto in de systemen had nagetrokken en tot de ontdekking kwam dat de auto als verduisterd en gestolen te boek stond. De bezoeker verklaarde dat hij de auto slechts had geleend van een zakenrelatie. Hij is na verhoor en na achterlating van de auto heengezonden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Politie houdt auto-inbreker en tweede verdachte aan

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van de telefonische tip van een attente buurtbewoner heeft de politie dinsdag omstreeks het middaguur op heterdaad een auto-inbreker kunnen aanhouden aan de Parallelweg. De 36-jarige Tholenaar, die opereerde vanuit een auto, werd betrapt met diverse inbrekerswerktuigen en gestolen goederen op zak. Onder de gestolen goederen bevonden zich onder andere goederen, die vanmorgen werden buitgemaakt bij een auto-inbraak aan de Hoofdlaan in Halsteren. Daarnaast vonden de politiemensen in de auto een aantal Postbankpasjes en een grote hoeveelheid cup-a-soup. De politie heeft de namen op de bankpasjes echter nog niet kunnen traceren in de registraties van gestolen goederen en ook de herkomst van de soep is nog onbekend. In de auto van de inbreker lag een 46-jarige Bergenaar te slapen, naar wie de politie in het kader van haar woninginbrakenproject reeds langere tijd op zoek was. Hij wordt onder andere verdacht van een woninginbraak en de diefstal van een auto. Beide mannen zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie vervolgt haar onderzoek.

Politie en Marechaussee controleren op sluipverkeer

HUIJBERGEN: De politie en de Koninklijke Marechaussee van de brigade Hoogerheide werken momenteel nauw samen bij een controle op sluipverkeer. Sinds 17 november is de Huijbergseweg tussen Hoogerheide en Huijbergen afgesloten, hetgeen voor het autoverkeer betekent dat enkele kilometers zal moeten worden omgereden. Omdat echter is geconstateerd dat veel automobilisten niet de aangegeven omleidingsroute via de Abdijlaan volgen, maar de kortere route via de Vossenholstraat nemen, is besloten dagelijks te controleren op sluipverkeer. De Vossenholstraat mag immers al sinds jaar en dag alleen gebruikt worden door bestemmingsverkeer. De afgelopen week is dagelijks, voornamelijk in de ochtenduren, gecontroleerd op naleving van de verkeersvoorschriften. Inmiddels zijn al tientallen waarschuwingen uitgedeeld en is aan enkele automobilisten een bekeuring uitgedeeld, omdat zij weigerden zich aan de regels te houden. De politie en Koninklijke Marechaussee kondigen aan de controles verder te zullen intensiveren en strenger verbaliserend op te zullen gaan treden.

Aanrijding met lichtgewonden

WOENSDRECHT: Maandagmiddag raakten omstreeks 17.45 uur een 48-jarige automobiliste en haar 13-jarige zoon, beide afkomstig uit Woensdrecht, licht gewond bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de Nederheide met de Bossestraat. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw met haar auto tegen een paal in de berm. Door de aanrijding werden de airbags van het voertuig in werking gesteld. De gewonden werden door een buurtbewoner overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom, waar de politie zich korte tijd later ook vervoegde. Beide slachtoffers hadden de nodige verwondingen aan hun gelaat opgelopen; de bestuurster had tevens een brandwond op haar arm, die vermoedelijk was veroorzaakt door de airbag. Na behandeling konden moeder en zoon het ziekenhuis verlaten. De politie heeft er zorg voor gedragen dat de personenauto, die behoorlijk beschadigd was geraakt, getakeld werd en heeft een familielid in de gelegenheid gesteld enkele persoonlijke bezittingen uit de auto mee te nemen.

Auto-inbraak

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak die in de nacht van zondag op maandag heeft plaatsgevonden in een auto die geparkeerd stond aan de Wilhelminastraat in Roosendaal. Men heeft een schroevendraaier tussen het rechter voorportier en de deurstijl geplaatst en een radio/CD-speler uit de auto weggenomen.

Politie stelt grootscheeps onderzoek in bij horecagelegenheid

ROOSENDAAL: Zon 35 medewerkers van de politie zijn dinsdagmiddag, in aanwezigheid van een Rechter Commissaris en een Officier van Justitie, betrokken geweest bij de doorzoeking van een café en twee bijbehorende woningen aan de Burgemeester Prinsensingel. De ruimtes werden doorzocht in het kader van de Opiumwet. De doorzoeking is tot stand gekomen, omdat de politie aanwijzingen had dat vanuit de horecagelegenheid softdrugs zouden worden verkocht. Omdat er tevens aanwijzingen waren dat zich in het pand een vuurwapengevaarlijke verdachte zou kunnen bevinden, zijn de verschillende ruimtes in het pand voorafgaand aan de doorzoeking, veilig gesteld door politiemensen van het Arrestatieteam. De 35-jarige eigenaar van het café werd door de politie aangehouden op verdenking van de verkoop van softdrugs. In het pand werd uiteindelijk een aantal patronen aangetroffen, alsmede een hoeveelheid softdrugs en vermoedelijk een geringe hoeveelheid harddrugs. Daarnaast werd de auto van de aangehouden verdachte in beslag genomen.
Het onderzoek wordt geleid door politiemensen van het speciale team Courage, dat zich richt op het terugdringen van de drugsoverlast. Daarnaast werden diverse politiemensen van de teams Centrum en Bovendonk bij de actie ingezet, alsmede een aantal hondengeleiders met hun diensthonden. Verder werd onder andere gebruik gemaakt van een speciale drugshond van de politie in Rotterdam Rijnmond. De Burgemeester Prinsensingel is gedurende de actie enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer.

Inbraak leidt tot dierenmishandeling

ROOSENDAAL: De bewoners van een woning aan de van Coothlaan ontdekten maandagmorgen dat er tijdens hun afwezigheid iemand in de tuin was geweest. Een onbekende had zich toegang tot de tuin verschaft door over de poort van de buren te klimmen en enkele planken uit de houten schutting te schuiven. Door een snoer van een sensorlamp door te knippen werd de buitenlamp uitgeschakeld, waarschijnlijk met de intentie ongezien te werk te kunnen gaan bij hun inbraak in de schuur. Hierbij werd echter tevens de luchtpomp van een aquarium uitgeschakeld waardoor een aantal vissen is gestorven. Uit de schuur werd een drietal boormachines weggenomen. De politie heeft van de inbraak met diefstal aangifte opgenomen.

Bron: Manon Ostendorf