MANDEMAKERS KEUKENS

Mandemakers Keukens helpt gedupeerde klanten Hans Verkerk

'Marktleider Mandemakers trekt zich lot keukenkopers aan en biedt financiële hulp'

Na het recente faillissement van Horn Keuken en Bad, is vorige week ook het faillissement uitgesproken over Hans Verkerk Keukens. Alweer is de consument de gedupeerde en Ben Mandemakers van het gelijknamige keukenbedrijf, heeft besloten deze mensen tegemoet te komen. 'Ik ben best boos ja. Wederom zorgen collega keukenbedrijven voor veel ellende en duperen ze volledig onterecht mensen, door ze veel geld aan te laten betalen en vervolgens hun afspraken niet na te komen' aldus Ben Mandemakers. Veel consumenten blijken bij aankoop van hun keuken bij Hans Verkerk al een fors deel te hebben aanbetaald. In sommige gevallen is zelfs het hele aankoopbedrag betaald. Een werkwijze die bij Mandemakers Keukens, al vele jaren marktleider met 5 keuken-megastores in Nederland, totaal onbekend is. Het gevolg van de handelswijze van Hans Verkerk voor veel mensen is én geen keuken én een flinke financiële strop.

In het belang van gedupeerde consumenten, heeft Mandemakers Keukens besloten, alle verplichtingen uit de nog lopende koopovereenkomsten over te nemen. Alhoewel Hans Verkerk Keukens niet was aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen, heeft Mandemakers Keukens dus toch besloten al deze gedupeerden financieel geheel tegemoet te komen, zoals hieronder aangegeven.

Aanbetalingen tot 50% van de aanschafprijs worden door Mandemakers Keukens in het geheel overgenomen. Dit betekent dat Mandemakers Keukens na betaling van het resterende bedrag, alsnog dezelfde keuken of een keuken van vergelijkbare kwaliteit levert. Ex Verkerk-klanten die onverhoopt de hele keuken vooraf hebben betaald, kunnen bij Mandemakers Keukens dezelfde keuken of een keuken van een gelijkwaardige kwaliteit voor 25% van het oorspronkelijke orderbedrag kopen. Indien er al definitieve afspraken tot levering en plaatsing van een keuken zijn gemaakt, zal Mandemakers Keukens alles in het werk stellen om zo snel mogelijk alsnog dezelfde keuken te leveren, of een andere van een vergelijkbare kwaliteit.

De curator heeft alle nog uit te leveren koopovereenkomsten overgedragen aan Mandemakers Keukens en dien ten gevolge zal Mandemakers Keukens als enige deze keukens leveren en eventueel monteren. Alle klanten waarmee een leverdatum is afgesproken vóór 31 december 2003, kunnen uiterlijk zaterdag 29 november a.s., een schriftelijke reactie van Mandemakers Keukens ontvangen, met de verdere procedure om dezelfde of gelijkwaardige keuken zo spoedig mogelijk te leveren. Alle overige klanten ontvangen hierover uiterlijk woensdag 3 december a.s. een schriftelijke reactie. Tevens kan men voor meer informatie surfen naar www.mandemakers.nl


---