Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage ontmanteld
25-11-2003. Maandagmiddag stuitten agenten tijdens een verkeerscontrole op de Amstelveenseweg op een auto vol hennepafval en attributen die gebruikt worden bij de hennepkweek. De twee inzittenden (37 en 40 jaar) werden gearresteerd op verdenking van bezit en teelt van softdrugs. Het spoor leidde vervolgens naar een woning aan de Stadionkade waar een compleet ingerichte hennepkwekerij werd aangetroffen. De plantage werd ontmanteld en de juist geoogste 380 planten werden in beslag genomen. Bij een vervolgonderzoek op een woonboot van één van de verdachten werd later nog eens een hoeveelheid geld, wiettoppen en verpakkingsmateriaal gevonden. De verdachten zijn ingesloten.
Omstanders verhinderen bijna arrestatie dealers 25-11-2003. Maandagmiddag werden bij een gerichte actie van het Combiteam op het Stationsplein twee straatdealers op heterdaad betrapt. Agenten in burger waren getuige van verboden handel en grepen de dealer en zijn kompaan in de kraag. Daarbij werden 12 bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen in beslag genomen. De arrestanten werden geboeid en in afwachting van hun transport in bedwang gehouden. Op dat moment kwamen er twee mannen langs die zich met de zaak bemoeiden. Zij spraken de dienders aan en belemmerden hen bij het overbrengen van de verdachten. De politiemensen konden zich nauwelijks verweren omdat zij ieder een verdachte onder controle hielden. Uiteindelijk dreigden meerdere omstanders zich bij het vervelende duo aan te sluiten. De agenten in burger werden zo in het nauw gedreven dat zij zich genoodzaakt zagen de arrestanten aan hun lot over te laten om tot arrestatie van de amokmakers over te gaan. Eén van hen verzette zich daarbij hevig en moest met pepperspray tot bedaren worden gebracht. Met hulp van ter plaatse gekomen collega's wisten de agenten het tweetal uiteindelijk te overmeesteren. De geboeide arrestanten meldden zich weer waarna het viertal werd overgebracht naar een politiebureau. De handlanger van de dealer werd na verhoor heengezonden. De handelaar en de mannen die de politiemensen belemmerden bij hun werk werden in verzekering gesteld. Toeristen beroofd
25-11-2003. Vannacht zijn twee toeristen op de Westerdoksdijk het slachtoffer geworden van een straatroof. Twee rovers forceerden het portierraam van de auto waar zij in zaten. De daders zijn voortvluchtig. De 25-jarige toerist zat met zijn moeder in de auto toen er op het portierraam werd geklopt en er een man om geld vroeg, wat hij ook kreeg. Toen de toeristen wilde wegrijden forceerde een gemaskerde man met een stuk gereedschap het portierraam van de auto. Hij trok een mes en bedreigde de man hiermee. Vervolgens werd de heuptas van het slachtoffer losgesneden. Toen hij weigerde de pincode van zijn creditcards te geven kreeg zijn moeder een mes op de keel gezet. De twee straatrovers zijn gevlucht in onbekende richting. De recherche heeft de zaak in onderzoek.