Politie Zaanstreek-waterland



24-NOV-03
LOC: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Schoppende bromfietser aangehouden

De bromfietser, die op 13 oktober in de Koestraat een voetganger in zijn rug schopte, is aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Purmerend die, wetende dat hij door de politie werd gezocht, zich vrijwillig aan het bureau heeft gemeld. Het 59-jarige slachtoffer zei er destijds wat van, dat de bromfietser in de Koestraat reed, terwijl dat daar niet is toegestaan. Door de trap viel de man op een fietsrek en raakte korte tijd buiten kennis. De verdachte heeft de zaak bekend. De politie kwam hem op het spoor, omdat de letters en cijfers van het bromfietsplaatje op zijn bromfiets bekend werden. Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

14:09 25-NOV-03
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Winkeldief aangehouden

Een 37-jarige man uit Purmerend werd door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man scharrelde verdacht tussen geparkeerde auto's bij bouwmarkten, waarna hij in de gaten werd gehouden. Hij ging een bouwmarkt in en toen hij weer buiten was werd hij staande gehouden. Daar troffen de agenten vier fietssloten in zijn kleding aan. Hoewel de man ontkende deze te hebben gestolen, kon later worden vastgesteld, dat de sloten uit de bouwmarkt waren ontvreemd. De verdachte bleek bovendien een zogenaamde veelpleger te zijn en werd in verzekering gesteld.

14:42 25-NOV-03
LOC: OOSTZAAN, KOLKWEG

Twee mannen aangehouden met hennepafval

Een 33 en een 36-jarige man, beiden uit Amsterdam, werden door de politie aangehouden, omdat er in hun aanhangwagen 20 zakken met hennepafval werden aangetroffen. De mannen liepen tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole, waarbij speciaal op het bezit en vervoer van vuurwerk wordt gelet.
In de auto van één van de verdachten werd een zakje met hasjbrokjes aangetroffen, alsmede literatuur over hennepteelt. De verdachten werden in verzekering gesteld. Naar de herkomst van het afval is een onderzoek ingesteld.

15:27 25-NOV-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Man aangehouden met vals geld

Een 25-jarige Poolse man, zonder vaste woonplaats in Nederland, werd door de politie aangehouden, omdat hij in een winkel met vals bankbiljet van E 50 wilde betalen. Bij zijn fouillering bleek de man nog vier valse E 50 biljetten in zijn bezit te hebben. De biljetten hadden elk hetzelfde serienummer. De verdachte werd in verzekering gesteld. Naar de herkomst van de biljetten is een onderzoek ingesteld.

15:40 25-NOV-03
LOC: WORMERVEER, WANDELWEG

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Twee 38-jarige Wormerveerders werden door de politie op heterdaad aangehouden wegens fietsdiefstal. Agenten, die de mannen ambtshalve kennen, zagen één van hen de fietsenstalling van het NS station in gaan en even daarna met een damesfiets weer naar buiten komen. Daarna sprong de ander achterop, reden zij weg, maar kwamen dus niet ver. De fiets bleek te zijn opengebroken. Daartoe had men gereedschap bij zich, wat in beslag werd genomen. De verdachten werden ingesloten. De politie is nog op zoek naar de eigenaresse van de fiets.



18:17 25-NOV-03
LOC: ZAANDAM, KRUISING PEPERSTRAAT - SAVORIN LOHMANSTRAAT

Bromfietser onder invloed gewond na aanrijding

Een 34-jarige bromfietser uit Zaandam werd met diverse kneuzingen naar ziekenhuis De Heel gebracht na een aanrijding met een bus. De bus kwam vanaf de Beatrixbrug en reed bij groen verkeerslicht de kruising met de Savorin Lohmanstraat op. De bromfietser kwam uit die straat en reed door rood verkeerslicht de kruising op. Daarbij reed hij tegen de rechterzijkant van de bus aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies later aan het bureau 325 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Met een proces-verbaal en een rijverbod mocht hij later het bureau weer verlaten. De bus en de bromfiets liepen lichte schade op.

04:18 26-NOV-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Stomdronken automobilist rijdt door na aanrijding

Een 42-jarige automobilist uit Amsterdam werd door de politie aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol in Amsterdam een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Een surveillance eenheid van de politie Zaanstreek - Waterland zag de man over de A7 rijden. Hij slingerde daarbij zodanig, dat hij van twee rijstroken gebruik maakte. Nadat de man tot stilstand was gebracht bleek de voorzijde van de auto zwaar beschadigd te zijn. De man blies aan het bureau 815 ug/l, bijna vier maal zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, waarna hij met zijn voertuig aan de politie van Amsterdam - Amstelland werd overgedragen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-261103



16:30 24-NOV-03
MIDDENBEEMSTER, A7

Motorrijder met zeer hoge snelheid moet rijbewijs inleveren

Een 23-jarige motorrijder uit Spanbroek werd dinsdagmiddag aangehouden op de A7 in de Midden-Beemster. De motorrijder haalde op de A7 met zeer hoge snelheid een videosurveillanceauto van de politie in. Terwijl de videoauto zijn snelheid opvoerde tot 210 km per uur, bleef de motorrijder op zijn achtervolgers uitlopen. Collega's in een opvallende politieauto werden op de hoogte gebracht en wachtten de motorrijder langs de A7 op, zodat de snelheidsduivel aan de kant gezet kon worden. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tijdens de videosurveillance werden dinsdag nog vijf andere bestuurders bekeurd. De overtredingen betroffen niet-handsfree bellen, door rood rijden en over een doorgetrokken streep rijden.

07:30-09:30 25-NOV-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Weinig hardrijders

Op de Kepplerstraat in Zaandam werden bestuurders dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. De hoogste snelheid bedroeg 74 km per uur. Van alle passanten hield 98% zich aan de snelheid. Ook op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft bleef het overtredingspercentage dinsdagochtend beperkt tot twee procent. Op de Houtveldweg in Zaandam werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij overtreders direct werden staande gehouden. Achttien mensen ontvingen een boete. Elf inzittenden droegen geen gordel, twee bestuurders reden te hard, vier mensen belden tijdens het rijden en één persoon reed door het rode licht.

10:00-12:00 26-nov-03
ZAANDIJK, PROVINCAIEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Verkeerscontrole

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werd woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Tien bestuurders werden aan de kant gezet. Ook een bestuurder van een voertuig dat 25 km per uur mag, werd bekeurd omdat deze persoon over een autoweg reed. De andere overtredingen betroffen bellen tijdens het rijden, door rood rijden, niet dragen van de gordel en het voeren van mistlicht.

ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Dronken bestuurder zonder rijbewijs met gestolen vrachtauto

Op de Heijermanstraat in Zaandam werd in de nacht van dinsdag op woensdag een dronken vrachtwagenbestuurder aangehouden. De man, een 22-jarige Zaandammer, had bijna viereneenhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed (970 ug/l). De bestuurder had de vrachtauto gestolen en had ook nog eens geen rijbewijs.
Agenten zagen het voertuig, dat geen verlichting voerde, al slingerend over de weg rijden. Het stopteken dat gegeven werd, werd in eerste instantie genegeerd maar uiteindelijk bracht de vrachtwagenchauffeur het voertuig tot stilstand. De man rook sterk naar alcohol en wilde niet meewerken aan een blaastest. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bevestigde een ademanalyse dat de man fors teveel gedronken had. De bestuurder had geen rijbewijs maar wel een rijontzegging omdat hij al eerder zonder rijbewijs op een vrachtauto had gereden. De man werd ingesloten wegens diefstal.

00:00-00:50 26-NOV-03
ZAANDAM, WESTZIJDE

Geen overtredingen

Tijdens een alcoholcontrole op de Westzijde in Zaandam had dinsdagavond geen enkele bestuurder (teveel) gedronken.In totaal werd bij 25 bestuurders een blaastest afgenomen. Ook werden tien fietsers gecontroleerd of zij de verlichting in orde hadden. Ook deze bestuurders konden weer snel doorrijden.

EINDE


---- --