Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 25 november 2003
Fastfood sector pakt zwerfafval aan

WOERDEN, 25 november 2003 - Nederland wordt schoner! Na de supermarkten en benzinestations pakken nu ook de fastfood- en ijsbedrijven zwerfvuil aan. In samenwerking met Stichting Nederland Schoon worden vanaf 1 januari 2004 afvalbakken geplaatst bij leden van Koninklijk Horeca Nederland. Door hun actieve betrokkenheid dragen de fastfood- en ijsbedrijven bij aan een schonere leefomgeving, zegt Maarten Colijn, voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland.

Onze ondernemers doen al heel veel om de directe omgeving van hun bedrijven schoon te houden, stelt Maarten Colijn. Toch zwerft er regelmatig afval rond. Voor sommigen is dat een groot probleem en in het algemeen levert dat bij het publiek irritatie op. De omgeving van je winkel wil je schoonhouden. Het gaat ten slotte om de uitstraling van je bedrijf.

De afvalbakken van Nederland Schoon zijn al een groot succes bij supermarkten en benzinestations,vervolgt Colijn. Ook ondernemers uit de sector fastfood- en ijsbedrijven gaan nu zon afvalbak plaatsen. Het gaat hierbij niet alleen over een vuilnisbak, maar over een compleet pakket aan hulpmiddelen voor de horeca. De pakketten worden gratis aan leden van Koninklijk Horeca Nederland verstrekt. Als ondernemer laten zij hiermee zien, dat ze het probleem voortvarend te lijf willen gaan. Daarnaast zorgen zij ervoor dat al hun klanten dagelijks worden geconfronteerd met de boodschap van Nederland Schoon: met hetzelfde gemak gooi je t in de afvalbak

Noot voor de redactie -