Gemeente Bergh

Voorlichtingsavond Wet- en regelgeving voor sportverenigingen 12-11-2003

Op woensdag 26 november aanstaande - van 19.30 uur tot 21.30 uur - vindt in het gemeentehuis een voorlichtingsavond plaats voor besturen van Berghse sportverenigingen over wet- en regelgeving voor sportverenigingen. De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Bergh organiseert deze avond in samenwerking met de Gelderse Sportfederatie.

Om een sportvereniging goed te laten functioneren moeten de bestuurders op de hoogte zijn van de onderwerpen die binnen een sportvereniging spelen. Onderwerpen op het terrein van organisatie, beleid, financiën en communicatie komen bij alle sportverenigingen voor. Wet- en regelgeving, zoals de Arbo-wet, is de laatste jaren ingrijpend gewijzigd. Voor bestuurders van sportverenigingen is het van belang goed op de hoogte te zijn met deze materie.

Aanmelden
De avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Bestuursleden van sportverenigingen (maximaal 2 personen per vereniging) zijn van harte welkom.
Aanmelden kan tot uiterlijk 21 november aanstaande bij de heer L. Engelsman van de gemeente, via e-mail: of telefoon 67 89 61.

Breedtesport
De avond is onderdeel van activiteiten ten behoeve van de breedtesport in Bergh.In de periode 2003 t/m 2008 worden in Bergh de volgende breedtesportprojecten uitgevoerd:


1. kwaliteitsimpuls bewegingsonderwijs / sportstimulering jeugd;
2. sportstimulering senioren (met een beperking);
3. verenigingsondersteuning.

Het project verenigingsondersteuning bestaat uit drie onderdelen:

verenigingsondersteuning op maat;

thema- en voorlichtingsbijeenkomsten;

cursussen.