Lekstroom 09.50 uur

Utrecht 26-11-2003 - Perberichten district Lekstroom

Vuurwerk
NIEUWEGEIN Op dinsdag 25 november is in Nieuwegein 20 kilo vuurwerk in beslag genomen.

De politie kreeg melding dat een 20-jarige man uit Nieuwegein een onbekende hoeveelheid vuurwerk in België had gekocht. Na onderzoek werd om 19.00 uur de bestelbus waarin het vuurwerk was vervoerd bij een autoverhuurbedrijf in Houten, leeg aangetroffen. Doordat de bestelbus was gehuurd, kon de man snel worden opgespoord. Omstreeks 19.45 uur werd de man en het vuurwerk in zijn huis in Nieuwegein aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de man is naar het bureau gebracht voor verhoor.

Mishandeling
NIEUWEGEIN Op dinsdag 25 november is een vrouw mishandeld op de Muiderschans in Nieuwegein.

De 25-jarige vrouw reed omstreeks 21.35 uur over de A.C. Verhoefweg toen 3 personen in een auto naast haar obscene gebaren naar haar begonnen te maken. Op de kruising A.C. Verhoefweg- Zuidstedenweg reden zij opzettelijk haar buitenspiegel eraf. Daarop besloot zij te stoppen op de Muiderweg, waarna de 3 personen ook stopten. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de vrouw verschillende keren werd getrapt en geslagen. Haar vriend die zij had gebeld toen ze nog in de auto zat had de politie gebeld en het kentekennummer genoteerd. De politie kwam snel ter plaatse, maar de 3 verdachten waren al weg. De 3 mannen voldoen allen aan het volgende signalement:

Getinte huidskleur, ongeveer 1.75 m lang met een normaal postuur. Donker haar en donkere ogen, tussen de 20 en 25 jaar.

De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van deze mannen. Getuigen die iets hebben gezien kunnen contact opnemen met district Lekstroom: 0900-88 44.