Gemeente Amersfoort

Amsterdamseweg/Stadsring enige tijd afgesloten;
brandweer in actie voor oververhitte gasfles

datum: 25 november 2003

Bij werkzaamheden in het Eemkwartier naast de tunnelbak Amsterdamseweg ontdekte een medewerker van bouwbedrijf Heijmans iets voor negen uur vanochtend, dat een gasfles in brand stond. Vanaf 9.00 uur was de brandweer ter plaatse en is toen gestart met het blussen en koelen van de gasfles. Het betreft een gewone gasfles die wordt gebruikt bij laswerkzaamheden. Omdat de gasfles op ontploffen stond, heeft de politie vanaf ongeveer 9.15 uur de Amsterdamseweg/Stadsring tussen kruising Molenstraat en kruising Groningersstraat afgesloten voor alle verkeer.

Rond 11.05 uur heeft de brandweer bij metingen geconstateerd dat de gasfles leeg was. Voor de zekerheid is de gasfles om na te koelen met water gevuld en begraven onder de grond. Om 11.10 uur is de opdracht gegeven om de wegafzettingen weg te halen en de omleidingen op te heffen. Om 11.30 uur was de Stadsring/Amsterdamseweg weer daadwerkelijk geopend voor alle verkeer.

Tijdens dit incident is gewerkt vanuit GRIP 1: de gecoördineerde regionale incidentbestrijdings-procedure, waarbij de operationele diensten ter plaatse de bestrijding van het incident coördineren.