Amsterdam RAI

MotoRAI 2003
10 jun 2003

MEER RUIMTE EN MEER SPEKTAKEL OP MOTORAI 2003

Van 27 tot en met 30 november in Amsterdam RAI MEER RUIMTE EN MEER SPEKTAKEL OP MOTORAI 2003 Terwijl met het mooie voorjaarsweer de motorrijders weer massaal de weg op gaan, is de inschrijving voor de nieuwe editie van de MotoRAI in volle gang. Het bekendste overdekte motorevenement van Nederland wordt dit jaar gehouden van donderdag 27 tot en met zondag 30 november in Amsterdam RAI. De MotoRAI 2003 is groter dan de editie van 2002 en staat garant voor vier dagen vol motorplezier.

Uiteraard verzorgen de diverse importeurs tijdens MotoRAI 2003 een complete modellen-presentatie, maar daarnaast zijn tal van specialisten vertegenwoordigd met een breed overzicht van accessoires, onderdelen en motorkleding. De MotoRAI 2003 kan worden gezien als een krachtig vervolg op de beurs van 2002, die meer dan 45.000 bezoekers trok. Op wens van zowel bezoekers als exposanten, heeft de organisatie dit jaar besloten om de MotoRAI een groter vloeroppervlak te geven. Aan de Hollandhal en de Randstadhal van vorig jaar, wordt zodoende nu de Deltahal toegevoegd.

Nieuws en oriëntatie
Een enquête onder de MotoRAI-bezoekers van 2002 heeft aangetoond dat mensen de beurs vooral bezoeken om al het motornieuws te bekijken en zich te oriënteren. De beurs markeert immers de start van het nieuwe verkoopseizoen.Tegelijkertijd wordt echter het informele, gezellige karakter van de beurs enorm gewaardeerd en gaven de bezoekers hoog op over de hoge kwaliteit van het getoonde en de overzichtelijkheid. Mede daarom zijn voor de MotoRAI 2003 enkele nieuwe activiteiten ontwikkeld.

Proefrijden, scooterplein en Technostrip
Natuurlijk is de MotoRAI dé beurs waar fabrikanten en importeurs van de gemotoriseerde tweewielerbranche hun nieuwe modellen voor het komende seizoen aan het publiek tonen, zegt Mariska Dreschler, product manager van de MotoRAI 2003. Maar daarnaast is er een compleet en actueel overzicht van motorproducten en diensten. En we willen het één en ander gaan doen met het groeiende fenomeen van de motorvakanties. Verder komt er een speciaal Scooter Plein en op de nieuw ontwikkelde Technostrip kunnen exposanten die tot nu toe eigenlijk nauwelijks op de MotoRAI te vinden waren, voor een relatief lage investering toch een plekje vinden. Daarnaast zijn er nog tal van andere leuke activiteiten in ontwikkeling. Zoals de mogelijk- heid om, op de wegen rond Amsterdam, te gaan proefrijden met een geselecteerd aantal motoren. Maar er komt ook een modeshow, een heuse bikersparade, een echte Hall of Fame met beroemde motoren of motorfietsen van beroemde mensen en een motorcafé. Ook zijn er plannen voor een studio, waar mensen op de foto kunnen met hun favoriete machine en komt er een galerij met genomineerde en winnende fotos van een fotowedstrijd rondom het thema van de MotoRAI 2003, Unlimited Freedom.

De organisatie van MotoRAI 2003 is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de afdeling gemotoriseerde tweewielers van de RAI Vereniging. De MotoRAI is op donderdag 27 en vrijdag 28 november open van 11 tot 22 uur en in het weekend, 29 en 30 november, van 10 tot 18 uur. Een toegangskaartje kost 12,-, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 6,- en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Overigens komt er een mogelijkheid tot kaart-voorverkoop via internet én via de motordealers.

Amsterdam, 10 juni 2003

---

Noot voor de redactie /