Ingezonden persbericht


MOTORRIJDERS ACTIE GROEP - belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht 20 november 2003

Motorrijders starten handtekeningenactie voor motorvriendelijke geleiderails

De Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders, start op 27 november tijdens de MotoRAI met een handtekeningenactie voor motorvriendelijke geleiderails. De MAG wil hiermee aantonen dat motorrijders de MAG steunen in de eis om vangrails op de Nederlandse wegen motorvriendelijk te maken.

De MAG is van mening dat het aantal doden en gewonden onder motorrijders, als gevolg van het in aanraking komen met een geleiderail, drastisch gereduceerd kan en moet worden (in Europa is 10 tot 15 procent van de dodelijke ongevallen onder motorrijders het gevolg van een motoronvriendelijke vangrailconstructie) en vecht al jaren voor een aanpassing van de vangrail. Eerder dit jaar heeft constructief overleg tussen de provincie Utrecht en de MAG geleid tot de plaatsing van de eerste motorvriendelijke geleiderail van Nederland.

De MAG ziet de handtekeningenactie als ondersteuning voor haar lobbytraject en hoopt te bereiken dat ook in andere provincies en in de Tweede Kamer de veiligheid van motorrijders hoog op de agenda komt en dat snel zal worden begonnen met het aanpassen van de huidige vangrailconstructies.

De actie duurt tot en met februari 2004 en via de internetpagina www.motorrijdersactiegroep.nl kunnen medestanders hun handtekening zetten en houdt de MAG iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.

t.a.v. de redactie.
Indien gewenst zijn wij voor meer informatie te bereiken via:

Wanda Dijkhorst,
Voozitter
Tel: 0525-654080
Gsm: 06-23248546
voorzitter@mag-nl.org

Wim Taal,
Beleidsmedewerker
Tel: 058-2134478

EINDE BERICHT

Wanda Dijkhorst,
voorzitter.

MOTORRIJDERS ACTIE GROEP
Postbus 46
8900 AA Leeuwarden
Tel: 0525-654080
GSM: 06-23248546
E-mail: voorzitter@mag-nl.org

Kijk voor informatie op internet: http://www.mag-nl.org

De MAG maakt actief deel uit van de FEMA
Kijk voor meer informatie op http://www.fema.nl