Persberichten - 25/11/2003

Regering Singapore kiest Barco voor de ontwikkeling van haar digitaal bioscoopnetwerk

Marktleidende Singaporese bioscoopexploitant ENG WAH zal 20 digitale cinemaprojectoren van Barco installeren

Kortrijk, België, 25 november 2003. In een samenwerking die de Singaporese ambitie moet steunen om de digitale hub van het Aziatisch gebied te worden, hebben de overheidsinstanties IDA (Infocomm Development Authority) en MDA (Media Development Authority) gezamenlijk de D-Cine Premiere DP100 2k projector van Barco gekozen om digitale cinema in het land op de markt te brengen. Het IDA en het MDA erkennen het belang van de transformatie van de huidige op celluloid film gebaseerde distributie en de aanzienlijke mogelijkheden die zo gecreëerd worden in de postproductie en in de ruimere media-industrie in het algemeen. Daarom steunen zij de aankoop van 20 projectoren door de marktleidende Singaporese bioscoopexploitant Eng Wah.

De digitale cinema projectoren van Barco zullen geïnstalleerd in bioscoopcomplexen over heel Singapore. Deze Eng Wah complexen zijn uniek en vormen het enige netwerk in de wereld dat bioscoopcomplexen dat volledig digitaal uitgerust is; waarbij elk scherm voorzien is van zowel digitale als 35mm film projectoren.

Over de lancering van de digitale uitbouw van de Eng Wah Organization zei mevrouw Tan Ching Yee, Chief Executive Officer van het IDA, dat de toepassing van Infocomm technologie in entertainment aanzienlijke kostenbesparingen en een superieure bioscoopervaring aankondigt. De heer Lim Hock Chuan, Chief executive van het MDA merkte op dat er belangrijke universele veranderingen aan de gang zijn en voegde eraan toe: We geloven dat digitale cinema een snelle groei zal kennen naarmate meer filmmakers en cinema operatoren de technologie overnemen. Dit zal dan weer het uitzenden en vertonen van films, advertenties, trailers en andere digitale inhoud zoals concerten en sportevenementen in cinemas mogelijk maken.

Nog steeds met betrekking tot de lancering zei mevrouw Goh Min Yen, Managing Director, Eng Wah Organization Ltd: Als de enige publiek genoteerde bioscoopexploitant en filmdistributeur, is Eng Wah er altijd op gericht geweest zich te wagen in gebieden met een grotere meerwaarde om de aandeelhouderwaarde te doen stijgen. De impact van de besparingen dankzij Digitale Cinema voor onze cinemasector, bovenop de verbeterde bioscoopervaring, zal aanzienlijk zijn.

Het Eng Wah netwerk, bestaande uit 20 D-Cine Premiere DP100 digitale projectoren van Barco plus anamorfische lens voor een uniek breedscherm cinemascoop beeld, zal met de lancering van start gaan op 27 november met een galavertoning van Disneys nieuwste kassucces, Brother Bear, in de Eng Wah bioscoop te Suntec City, Singapore.

In zijn commentaar op de beslissing om deze zalen volledig uit te rusten met de laatste generatie projectoren met 2k resolutie, zei Sjoerd De Clerck, Managing Director van Barco Digital Cinema: We juichen het vooruitstrevend denken toe van het IDA en het MDA door dit digitale cinema-initiatief te steunen. Door deze beslissing neemt de leidende rol die Singapore op technologisch vlak al heeft, nog toe. We zijn trots geassocieerd te worden met dit programma en met de Eng Wah Organization die nogmaals een ongelooflijk enthousiasme toont om te investeren in technologie ten voordele van de bioscoopganger.

Over Eng Wah
Opgericht in het naoorlogse Singapore van de jaren 1940, is de Eng Wah Groep de eerste cinema operator die publiek genoteerd is op de Singapore Stock Exchange (SGX) De groep is een marktleidende bioscoopexploitant en filmdistributeur met 29 strategisch gevestigde bioscoopzalen die een capaciteit hebben van meer dan 6700 plaatsen. De investeringen en diensten van de groep op het vlak van ontspanning en lifestyle omvatten het management van moderne entertainmentcomplexen met moderne multiplex bioscoopzalen, automatenhallen, restaurants en lifestyle winkels. De groep haalde een jaarlijkse omzet van S$20.9 miljoen in het boekjaar 2003 en stelt 140 personeelsleden te werk.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie-systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels