Gemeente Castricum

Huisregels voor Horecabedrijven nu officieel / 26-11-2003

Koninklijke Horeca Nederland heeft in overleg met gemeenten en politie huisregels gemaakt voor horecabedrijven. Besloten is om nog dit jaar met de huisregels te gaan werken. Horecabedrijven gaan dit op vrijwillige basis doen.

Voor de horecaondernemer heeft het werken met huisregels grote voordelen. Niet alleen kan hij op deze manier aan zijn gasten laten zien dat hij serieus omgaat met normen en waarden, ook wordt het voor hem eenvoudiger om, indien daar aanleiding voor is, mensen onder verwijzing naar de huisregels uit zijn zaak te kunnen verwijderen. In Castricum vindt de officiële onthulling van de huisregels plaats op donderdag 27 november 2003 om 17.30 uur in café Me Tante, Dorpsstraat 30. Burgemeester Emmens-Knol onthult dan het eerste bordje met huisregels.
De officiële instelling van huisregels voor horecaondernemers bevordert een positief imago van horecabedrijven. Horeca Nederland zorgt dat al haar leden gratis in het bezit komen van promotiemateriaal over het instellen van huisregels.