AEGON

Overeenstemming verwacht over samenwerking CAM en AEGON

Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) en AEGON hebben een raamovereenkomst ondertekend voor het aangaan van een samenwerkingsverband dat een van de belangrijkste spelers op de Spaanse markt kan worden.

CAM, een van de grootste spaarbanken in Spanje, zal haar verzekeringsdochter Mediterráneo Vida in de samenwerkingsovereenkomst inbrengen en de exclusieve toegang bieden tot het bancaire netwerk van 849 kantoren dat geconcentreerd is in de regios Valencia, Murcia, Catalonië, de Balearen, Andalusië en Madrid. In 2002 bedroegen de totale levenpremie-inkomsten van Mediterráneo Vida EUR 574 miljoen.

AEGON, de holding van een van s werelds grootste beursgenoteerde verzekeraars, zal in het samenwerkingsverband naast kapitaal tevens zijn expertise in productontwikkeling, verzekeringsactiviteiten en distributie inbrengen.

De overeenkomst is in lijn met CAMs strategie van concentratie op kernactiviteiten door middel van autonome groei, acquisities en strategische allianties.

Dit samenwerkingsverband past in AEGON's strategie om leidende posities te verwerven in levensverzekeringen en pensioenen in de beoogde kernmarkten.

Nadere informatie zal worden gegeven wanneer definitieve overeenstemming is bereikt.

Over AEGON
AEGON N.V., met zijn hoofdkantoor in Nederland, is de holding van een van s wereld grootste beursgenoteerde levensverzekeraars. De drie grootste markten van de AEGON Groep zijn: Amerika omvattende de Verenigde Staten en Canada Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De Groep is ook actief in een aantal andere landen, waaronder Spanje. Meer dan 90% van AEGONs activiteiten bestaan uit levensverzekeringen, pensioenen en daaraan verwante spaar- en beleggingsproducten. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 29.000 medewerkers.

Over CAM
CAM, de derde spaarbank in Spanje gemeten naar winstgevendheid en de achtste financiële groep van het land, heeft een netwerk van 849 kantoren dat geconcentreerd is in de regios Valencia, Murcia, Catalonië, de Balearen, Andalusië en Madrid. CAM´s kernactiviteit is retail banking hetgeen 80% van de totale activa vertegenwoordigt.

Voor verdere informatie over AEGON N.V kunt u www.aegon.com bezoeken