Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 27-11-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Snelheidscontrole
AMERSFOORT- Op de Noorderweg werd op woensdagavond een verkeerscontrole gehouden. Na klachten van de buurtbewoners aan de wijkagent over hardrijders op de Noorderwierweg werd een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Noordewierweg. In totaal werden 889 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden er 46 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. In de toekomst zullen meerdere controles volgen.

Rijden onder invloed
AMERSFOORT- Op de Utrechtseweg werd een man aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 01.10 uur werd een 49-jarige automobilist uit Zeist gecontroleerd. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De man blies op het bureau 405 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Uit de bocht op zijn kant
AMERSFOORT- Op de Stationstraat ontstond woensdagavond een ongeval waarbij geen gewonden vielen. Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto op zijn kant lag op de Stationsstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto op zijn kant aan. De bestuurder en zijn bijrijder, mannen van 21 en 22 jaar uit Woudenberg, raakten niet gewond. De bestuurder gaf aan in een bocht niet goed te hebben opgelet en vervolgens van de weg te zijn afgeraakt.

Verdachten mishandeling aangehouden
ACHTERVELD De politie heeft na onderzoek een 16- en een 19-jarige verdachte uit Leusden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 24-jarige Woudenberger op de Asschatterweg.

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 augustus ontving de politie de melding rond 03.40 uur van een vechtpartij op de Asschatterweg. Hier troffen agenten een gewonde man aan die verklaarde mishandeld te zijn door onbekende mannen. Hij zou hierbij met een kettingslot zijn geslagen door één van de daders en had diverse verwondingen aan het gelaat en hoofd. Een 16-jarig meisje uit Leusden en een 19-jarige man uit Veenendaal verklaarden de Woudenberger tegen zijn agressors te hebben verdedigd en daardoor licht letsel te hebben opgelopen. De slachtoffer werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De beide verdachten hebben bekennende verklaringen afgelegd over de mishandeling. De 16-jarige jongen uit Leusden heeft een bekennende verklaring afgelegd over het mishandelen van de man met het kettingslot. Beide verdachten werd een dagvaarding uitgereikt. Inmiddels is het proces-verbaal door de politie opgemaakt en deze is overgedragen aan justitie.