Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging


27-11-03 / Website Panel Verpleegkundigen en Verzorgenden de lucht in
---

Persbericht

---

Website Panel Verpleegkundigen en Verzorgenden

---

Actuele informatie over de beroepsbeleving van verpleegkundigen en verzorgenden

05 11 03, LEVV, Utrecht

Het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) en het NIVEL (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de gezondheidszorg) starten vanaf november 2003 een website over het Panel Verpleegkundigen en Verzorgenden. Op deze website vindt u actuele informatie over de meningen en ervaringen van verpleegkundigen en verzorgenden over beroepsinhoudelijke onderwerpen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wat vinden verpleegkundigen en verzorgenden over de aantrekkelijkheid van hun beroep? Hoeveel verpleegkundigen en verzorgenden worden betrokken bij beslissingen rond het levenseinde? Hoe ervaren verpleegkundigen en verzorgenden de samenwerking met artsen in de zorg rond het levenseinde? en Hoe beoordelen verpleegkundigen en verzorgenden de effecten van functiedifferentiatie?

Het Panel bestaat uit 700 verpleegkundigen en verzorgenden. Zij vormen een landelijk representatieve groep die verdeeld is in zeven deelpanels. Deelpanels zijn: verzorgenden in verzorgingshuizen, verzorgenden in verpleeghuizen, verzorgenden in de thuiszorg, verpleegkundigen in algemene ziekenhuizen, verpleegkundigen in de psychiatrie, verpleegkundigen in de verstandelijk gehandicaptenzorg, verpleegkundigen in de thuiszorg,

Het LEVV en het NIVEL verrichten minimaal twee peilingen per jaar. Op de website komt maandelijks actuele informatie uit deze peilingen in de vorm van artikelen, nieuwsbrieven, persberichten en rapportages. Via het internetadres www.levv.nl/panelvenv/ of www.nivel.nl/panelvenv/ komt u terecht op de website van het Panel.