Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 27 november 2003

Openbaar bod op Amerikaanse Nuon-dochter North Coast Energy

De Amerikaanse energieonderneming North Coast Energy Inc. (NCE), waarin Nuon een belang heeft van 85,6 procent, heeft gisterenavond, Amerikaanse tijd, bekendgemaakt dat de Texaanse onderneming EXCO Resources Inc. binnen vijf werkdagen een openbaar bod uitbrengt van $ 10,75 per aandeel op alle uitstaande aandelen van NCE. Het NCE-bestuur heeft meegedeeld het bod van EXCO Resources te steunen. Nuon zal binnen zeven werkdagen na het uitbrengen van het bod definitief besluiten of zij haar aandelen aanbiedt.

Van de ruim 15 miljoen gewone aandelen North Coast Energy is 14,4 procent genoteerd aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq (NASDAQ: NCEB). Het bod heeft een looptijd tot in elk geval 30 januari 2004.

Het openbare bod is in lijn met de strategische heroriëntatie, die NCE in april 2003 aankondigde. In het kader van de aangepaste groeistrategie van Nuon - in april 2002 - behoort het belang in NCE niet langer tot de kernactiviteiten in de door Nuon gedefinieerde kernlanden (Nederland, België en Duitsland).

Vorige week heeft Nuon de verkoop afgerond van haar honderd procent belang in Norit, een wereldwijd opererende onderneming op het gebied van waterzuivering met een omzet van ¬ 248 miljoen in 2002.

NCE wint en produceert olie en gas in de oostelijke staten Ohio, Pennsylvania en West-Virginia. Als onderdeel van haar toenmalige strategie verwierf Nuon tussen september 1997 en september 2000 in vier stappen een aandeel van 85,6 procent in de onderneming. In 2002 realiseerde NCE een omzet van $ 46 miljoen.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij. De bedrijfsopbrengsten in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.