Stad Utrecht 09.30 uur

Utrecht 27-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Straatroof
UTRECHT Woensdagavond vond op de Vleutenseweg een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 47-jarige vrouw uit Wageningen reed omstreeks 19.15 uur op haar fiets over de Vleutenseweg. Ter hoogte van het Majellapark kwam een scooter met twee personen naast haar rijden. De bijrijder trok plotseling de tas van de vrouw onder de snelbinder uit en reden weg. De tas van de vrouw werd later op de avond bij de speelplaats aan de Makassarstraat leeg aangetroffen.

Signalement verdachten: mannen tussen de 18 en 25 jaar, beiden hadden een getinte huidskleur, een normaal postuur en donker gekleed. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Door personeel van een winkel aan de Oud-Wulvenlaan werd woensdagavond een jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 19.45 uur zag een medewerker van de winkel dat een jongen snoep in zijn zakken stopte en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De jongen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bekende de 15-jarige jongen uit Utrecht dat hij gestolen had. Hij werd door zijn ouders opgehaald. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een alternatieve straf via bureau Halt.

Mishandeling
UTRECHT Op Hardebollenstraat vond in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november een mishandeling plaats waarbij een man gewond raakte.

Door getuigen werd omstreeks 00.15 uur naar de politie gebeld met de melding dat op de Hardebollenstraat en man was mishandeld en op straat lag. Ter plaatse trof de politie een 32-jarige man uit Utrecht aan. De man was gewond en verklaarde met een ketting geslagen te zijn. Een aantal getuigen verklaarde dat de verdachte in een auto was weggereden en nu ter hoogte van de Breedstraat stond.

Na een korte zoektocht in de omgeving trof de politie de verdachte in zijn auto op de Hopakker aan. De 24-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek tevens dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 330 ug/l uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.