Gemeente Schiedam


Komt u in aanmerking voor de Langdurigheidstoeslag ?

Het kabinet heeft aan de gemeenten, extra financiële middelen ter beschikking gesteld voor de financiële ondersteuning van langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief. Deze extra middelen stelt de gemeente in staat om langdurige minima in 2003 een éénmalige uitkering te verstrekken.

Voor wie?
Voor alle mensen in de leeftijd van 23 tot 65 jaar die, tussen 1 juli 1998 tot 1 juli 2003 een inkomen hebben gehad op minimumniveau. In deze periode mag er geen sprake zijn van inkomen uit arbeid.

Voor gehuwden geldt dat zij beiden gedurende bovenstaande periode geen inkomsten uit arbeid mogen hebben ontvangen en beiden, op 1 juli 2003, jonger zijn dan 65 jaar.

Hoe hoog is de éénmalige uitkering?
De hoogte van de langdurigheidstoeslag kan verschillen per doelgroep, en is voor :


·gezinnen (= 200

·alleenstaande ouders (= 180

·alleenstaanden (= 140

Hoe aan te vragen?
Mensen met een Abw, Ioaw of een Ioaz uitkering, die verstrekt wordt door de afdeling Inkomen van de Gemeente hoeven niets te doen. Als zij aan de criteria voldoen ontvangen zij het geld automatisch op de rekening. Ook krijgen zij een brief met uitleg over de langdurigheidstoeslag

Degene die geen uitkering ontvangen van de afdeling Inkomen, maar wel gedurende tenminste vijf jaar een inkomen op het bijstandsniveau hebben kunnen aanspraak maken op de.langdurigheidstoeslag.

Hoe aanvragen?
Als u denkt dat u in aanmerking komt voor de langdurigheidstoeslag kunt u een aanvraagformulier langdurigheidstoeslag halen bij de afdeling Inkomen, 's Gravelandseweg 567 te Schiedam of bij de Stadswinkel op het Stadserf 1. U kunt het formulier ook downloaden, inclusief de toelichting.

Let op!
Het formulier en de bijgevoegde bewijsstukken moeten uiterlijk 31 december 2003 ingeleverd zijn bij de afdeling Inkomen van de gemeente Schiedam.