MediaPlaza


Management van informatiebeveiliging

Een security workshop voor business managers

Introductie

2-daagse workshop op donderdag 20 en donderdag 27 november

De workshop zal een aantal onderwerpen behandelen
1. Wat is Management van de Informatiebeveiliging? Wie raakt het? Bedrijven hebben van diverse leveranciers deeloplossingen voor security. Ze starten met die zaken, die het meest bedreigend zijn. Is er behoefte aan een totaaloplossing / visie, waarnaar toe gewerkt moet worden? Wie houdt die visie in de gaten? Voor en nadelen daarvan. Is een risicoanalyse en ROI berekening mogelijk? Wie is eigenlijk verantwoordelijk en voor wat?


2. De deelnemers worden in twee dagen geïnformeerd hoe je dit aanpakt. Hoe is de Informatiebeveiliging in uw bedrijf (business, organisatie en techniek)? Aandragen van mogelijke oplossingen van een paar leveranciers. Welke (totaal)oplossingen zijn er? Zijn ze te implementeren? Beheer- en Managementinformatie uit diverse oplossingen samenvoegen en vandaar uit monitoren en managen (business, organisatie en techniek).

Deelnemen aan deze workshop biedt mij:
a. Inzicht in het aanbod van oplossingen voor management van de informatiebeveiliging;
b. Inzicht in de praktijk van het management van de informatiebeveiliging (business, organisatie en techniek); c. Wat is de positie van ons bedrijf op het terrein van management van de informatiebeveiliging;
d. De mogelijke vervolgstappen voor mijn eigen organisatie. N.B. Het is aan te raden met 2 a 3 personen per bedrijf deel te nemen aan deze
workshop. Deelnemers zijn actief betrokken bij uitwerken van opdrachten en discussies.

De 4 dagdelen voor deze workshop bevatten de onderstaande hoofdindeling:
Dagdeel 1:
Uitleg over workshop en de doelstellingen. Elk bedrijf stelt zich voor en vertelt hoe de beveiligingsstatus is en wat de drie grootste knelpunten hierbij zijn.

Dagdeel 2:
Waarom doen wij aan beveiliging? Voorbeelden van "wat de gevolgen kunnen zijn". Uitleg over een gestructureerde aanpak (methodiek om beveiliging in zijn totaliteit in ogenschouw te nemen. Hoe doe en organiseer je risicomanagement + ROI. Hoe "verkoop" je dat in de organisatie? Vanuit de processen, niet vanuit de techniek.

Dagdeel 3:
Behandelen van cliëntencase, die steeds moeilijker wordt. Eisen worden steeds complexer, de business vraagt. (meer toepassingen: meer platformen: diverse deel oplossingen: leveranciers en afnemers willen "meekijken" in mijn infosystemen). Kosten aspect (bezien vanuit business en leverancier) (beheer en management). Beleid vast stellen: Proces inrichten en faciliteren. Welke informaties is nodig op management niveau. Wie zijn de betrokkenen bij ernstige incidenten?

Dagdeel 4:
Presentatie van de diverse leveranciers met oplossing voor de behandelde cases. Waarbij cliëntencases van de deelnemers onderwerp zijn.

Vragen? Stuur een mail naar Esther Ronkes, dan ontvangt u bericht zodra er meer informatie is.

Security Plaza is een van de themagerichte 'plaza's' die Media Plaza organiseert om vernieuwing op gang te brengen door het laten zien en ervaren van ICT-mogelijkheden. Deze plaza's bieden een totaalprogramma van seminars, workshops, experience, portal en een (fysieke en virtuele) community. Security Plaza is met name gericht op het bevorderen van de bewustwording op het gebied van informatiebeveiliging.