KNMG


Forumdiscussie voor artsen en medisch studenten

Door de toenemende informatiestroom wordt het steeds moeilijker om op efficiënte wijze kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied. Zijn er snelle en gemakkelijke manieren om via internet aan deze informatie te komen? Wat mag niet worden gemist? Wat is de rol van de industrie hierin? Is netwerken meer dan een soloactiviteit achter de computer?

Om over deze problematiek van gedachten te wisselen organiseert het bestuur van de afdeling Maastricht van KNMG District XI Limburg een forumdiscussie.

Forumdiscussie voor artsen en medisch studenten donderdag 27 november
Akenzaal van de Universiteit Maastricht, UNS 40, Maastricht, telefoon 043 388 2222
aanvang 19.00 uur, ontvangst om 18.00 uur met koffie en broodjes

Programma

* opening door de avondvoorzitter, dr. TH.F.W.A. Krebber, huisarts
* inleiding door prof. dr. A. Scherpbier over wat een goede arts inhoudt, het curriculum, en vaardigheden en verwachtingen voor de arts van straks

* R.M.H.A. Prevoo, huisarts en voorzitter van de werkgroep deskundigheidsbevordering huisartsen (WDH) spreekt over wat belangrijk is bij na- en bijscholing, welk pakket de (huis)arts moet worden aangeboden, wat hiervan gesponsord mag zijn en hoe de kwaliteit dient te worden bewaakt.

* koffiepauze

* R.M. van Dam, chirurg i.o., vertelt over de mogelijkheden om via internet op efficiënte wijze medische informatie te verzamelen. Ook vindt een online demonstratie plaats!

* Tot slot gaat dr. Weustink in op wat de industrie kan doen en of de kwaliteit van het aanbod echt wordt bepaald door degene die betaalt.

* Na de aansluitende forumdiscussie vindt om 21.00 uur de afsluiting plaats met een borrel.

Aanmelden
Via mlh.wassen@student.unimaas.nl.
Accreditatie is aangevraagd.

Meer informatie
bij Martine Wassen, districtsbestuurslid mlh.wassen@student.unimaas.nl

Informatie over activiteiten van andere districten bij drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken KNMG, r.egger@fed.knmg.nl