Ingezonden persbericht


Persbericht

R.S.I. - Rotterdam Sport Import, bestaat 25 jaar !!! 1978 - 2003

R.S.I., het oudste en het grootste Funsportbedrijf van Nederland bestaat op 16 november 2003, 25 jaar. Het Rotterdamse familiebedrijf van Hans, Ronald en Joyce Veldhuizen is 25 jaar geleden begonnen met de verkoop van "The Original Rollerskates" in een pandje op de Goudse Rijweg in Rotterdam. Omdat de verkoop niet zo goed op gang kwam ging Hans, in 1979, de Rollerskates verhuren in het Lage Bergse Bos in Rotterdam. Dit werd snel een groot succes. Iedereen kwam skates huren en zelfs hele gezinnen kwamen skaten. Door de verhuur kwam de verkoop van de R.S.I.Rollerskates echt goed op gang.

R.S.I.(Rotterdam Sport Import) verhuist in 1983 naar het winkelpand op de Witte de Withstraat 57. Door idealisme en inventiviteit heeft de familie Veldhuizen altijd de klantenkring weten te amuseren, interesseren en behouden. Mede ook door het organiseren van honderden skate-evenementen in de loop van het 25 jarig bestaan. Voorbeelden hiervan zijn het eerste skate evenement in HAL4 (1980). Skate disco en rondrijbaan in de Tom Menkenhal. Tien jaar lang was er het " Dynamisch Uitgaan": het Skate Evenement "Hall-in-One" in de Energiehal . Iedere zaterdagavond kon jong en oud zich daar amuseren op 6000m2 Skate plezier met Rollerdisco, Skateboardpark met Halfpipe en Skate Terras. Verder waren daar nog de Skatereizen naar Parijs, Skate Kano vakanties naar Zuid Frankrijk, Rollerskate/ Skateboard Kampioenschappen, Rollathon op het circuit van Zandvoort, Halfpipe demonstraties enz. enz. Te veel om op te noemen, kom daarom eens kijken naar de "Wall of History" in de R.S.I. Shop of op de R.S.I. Skate Party in Las Palmas op 27 november.

R.S.I. splitst in de negentiger jaren zich in Detailhandel- en Groothandelactiviteiten. De Groothandel van R.S.I. wordt gevestigd op het Industrieterrein Schiebroek, en voert een zeer uitgebreide collectie Funportartikelen onder het eigen merk R.S.I. dat staat voor Rough Strong Intelligent. Inmiddels levert R.S.I. haar produkten aan ruim 450 winkels in Nederland, en daarnaast aan vele landen in Europa.

De R.S.I. Winkel op de Witte de Withstraat 57 heeft als toevoeging "The Attraction" gekregen. De Shop is echt een attractie; klanten komen van heinde en ver om hun Rollerskates,Skateboards, Snowboards en alle bijpassende kleding te kopen. Inmiddels is de derde generatie in de shop zijn opwachting aan het maken. De dertiger van toen, die vroeger met R.S.I. mee naar Parijs ging om te skaten, komt nu als opa met zijn kleinkind skates kopen ...

Eind negentiger jaren neemt Hans Veldhuizen het initiatief voor de Wednesday Night Skate avonden in Rotterdam iedere woensdagavond in de zomermaanden. Wat begint met ca. veertig skatevrienden loopt uit tot gigantische skateavonden met gemiddeld 20.000 skaters per avond. Hans Veldhuizen is door de gemeente Rotterdam, voor zijn inzet voor het skaten, uitgeroepen tot "Rotterdammer van het Jaar" in 2000.

Op 27 november 2003 organiseert R.S.I. weer, als vanouds een R.S.I. Skate Party, dit keer in Las Palmas. Toegangskaarten zijn alleen in de voorverkoop, te koop in de R.S.I. Shop - The Attraction , Witte de Withstraat 57 te Rotterdam.

Have fun, keep on skating !!!
Voor meer informatie : R.S.I. b.v. - E-mail : RSI & RSI.NL / Tel.: 010 - 461.00.66

---- --