Ingezonden persbericht


Ied-al-Fitr

De Nederlandse Moslim Omroep viert Ied-al-Fitr (het suikerfeest) op donderdag 27 november 2003.

Marathonuitzending op donderdag 27 november van 21.00 uur tot 00.00 op 747AM. Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

De NMO viert op 27 november as. Ied-al-Fitr (het suikerfeest) met een marathonuitzending van drie uur. Drie uur met debat, reportages, interviews en live muziek. De presentatie is in handen van Samira Abbos en Redouan Harrak.

Het programma wordt geopend met een debat over de maatschappelijke rol van de moskee in de Nederlandse samenleving. Waarom wordt er door moskeeën weinig aandacht besteedt aan charitatieve hulp in Nederland? Doen de christelijke kerken dit wel goed en hoe zouden de moskeeën zich beter van hun maatschappelijke taak kunnen kwijten? Een debat met onder andere Dominee Hans Visser en de voorzitter van de Moskee Overvecht in Utrecht.

Naar aanleiding van de Armoede Monitor 2003 wordt een reportage uitgezonden over armoede onder moslims in Amsterdam. Volgens dat rapport leven in Amsterdam tienduizenden moslims onder de armoedegrens. De NMO gaat bij zo n familie op bezoek tijdens de Ramadan en bespreekt de problematiek met hulpverleners van een opvangtehuis in Amsterdam Noord.

Verder staat de uitzending in het teken van literatuur en poëzie. Te gast zijn dichter Mustafa Stitu en de schrijver Abdelkader Benali. Zij zullen praten over en voordragen uit hun nieuwe werk. Samira Abbos praat met Stitu over zijn nieuwe dichtbundel Varkensroze Ansichten. Met Abdelkader Benali wordt er gesproken over zijn kersverse bundel Gedichten voor de Zomer.

Tenslotte gaat één van onze verslaggevers naar de bioscoop om daar feest te vieren met de Marokkaanse jeugd. Wat is dat toch voor een geklooi ieder jaar?

De muziek zal onder andere verzorgd worden door de rapper Yes-R, het stoere neefje van Ali B.