Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persberichten

Amsterdam, 17-11-2003

Voorlichtingsavond over scoliose

De Vereniging van scoliosepatiƫnten organiseert op donderdag 27 november aanstaande een voorlichtingsavond in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam.

De voorlichtingsavond heeft als thema Scoliose en de behandeling ervan.
Drs. F. de Nies en drs. F.R.A.J. de Meulemeester, orthopedisch chirurgen, verbonden aan het OLVG, geven een voordracht. Daarna is er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Actieve leden van de vereniging zijn deze avond aanwezig voor het geven van informatie. De bijeenkomst vindt plaats op de locatie Oosterpark en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Scoliose
Scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Er ontstaat bij die verkromming een bochel doordat wervelkolom en ribben verdraaien. Scoliose komt regelmatig voor, van elke duizend mensen hebben er veertig scoliose, waarvan vier in ernstige mate. Scoliose geeft, zeker bij kinderen, aanvankelijk geen pijnklachten maar heeft wel een verminderde longwerking tot gevolg. Op latere leeftijd kan scoliose leiden tot vermoeidheid, pijn en in een aantal gevallen tot arbeidsongeschiktheid. Hoe eerder scoliose wordt ontdekt, des te beter kan de behandeling zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de voorlichtingsavond en voor aanmeldingen kunt u bellen met 0900 72 65 467 (SCOLIOSE). Aanmelden kan ook via www.scoliose.nl