Gemeente Almere

Almere goed vertegenwoordigd op Nationale DuBo-dag 27 november 2003

"Nationale DuBo Dag-Duurzaam voorop" zo luidt één van de slogans voor de DuBo-dag van dit jaar. Dat Almere voorop gaat is duidelijk. Op dit moment is de stad één van de duurzaamste steden van Nederland. De in het verleden bewust gemaakte keuzes voor leefkwaliteit, ruimte en milieu hebben haar deze status bezorgd. Maar Almere groeit door.

Om de leefbaarheid te behouden en meer duurzaamheid te realiseren moeten nieuwe wegen ingeslagen worden. De Nationale DuBo-dag vindt plaats op donderdag 27 november in De Doelen in Rotterdam. Welke innovatieve en vernieuwende wegen bewandeld (gaan) worden, presenteert Almere op de DuBo-dag aan andere professionals uit de bouwwereld. De gemeente neemt deel aan een tweetal thematische sessies en een tentoonstelling van bijzondere projecten.

Er wordt een bijdrage geleverd aan de sessie "Prestatie-instrumenten in de praktijk" met de ervaringen van de ontwikkeling van prestatiegericht DuBo-beleid, dat dit jaar binnen de gemeente is gestart. Verder wordt in het kader van duurzame stedenbouw een toelichting gegeven op de inhoud en aanpak van de voor Nederland unieke verstedelijkingsopgave bij de Schaalsprong Almere. Het innovatieve duurzame-energieproject "Zoneiland Noorderplassen West" heeft een plek gekregen in De Galerij der Inspiratie. Stuk voor stuk aansprekende praktijkvoorbeelden van bouwen aan integrale duurzaamheid. Kortom, het kán in Almere!

Meer informatie over Duurzaam Bouwen in Almere staat op www.almere.nl onder het kopje 'Natuur & Milieu'.