Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-11-2003

Radio
SESJUN
Uitzending donderdag 27 november
Radio 4 - 23.00 uur

Ilja reijngoud in sesjun

Vanuit het Beauforthuis in Austerlitz is donderdag 27 november het Ilja Reijngoud-kwartet te gast in het TROS-jazzprogramma SESJUN.

Het jazzkwartet speelt live muziek van de cd 'New Arrival'. Gitarist Martijn van Iterson stuwt de melodische voortgang, Johan Plomp arrangeert op de bas en drummer Marcel Serierse geeft telkens opnieuw inhoud aan het begrip 'instant conducting'.

Voor de tweede maal in de jazzgeschiedenis komt het voor dat een virtuoze Nederlandse instrumentalist de belangrijkste jazzprijs ter wereld in de wacht sleept voor het onderdeel compositie. Trombonist Ilja Reijngoud is die tweede. Het is tevens de derde keer binnen nog geen tien jaar dat nu (na Jesse van Ruller en Michiel Borstlap) Ilja Reijngoud de belangrijkste jazzprijs ter wereld als Nederlander in de wacht sleept.

Ilja Reijngoud studeerde in 1995 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium en doceert sinds 1998 aan het Rotterdams Conservatorium. Hij trad de vorige keer in SESJUN op met collega-trombonist Bart van Lier in hun gezamenlijke kwintet. Ilja Reijngoud is inmiddels te horen op zo'n 35 cd's, speelde vaak op het North Sea Jazz Festival en was diverse malen gastsolist bij het Metropole-orkest. Hij is vast lid van de Houdini's, het Dutch Jazz Orchestra en de Cubop City Bigband.



Ingezonden persbericht